Pravi problem ili neuroza!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Madball13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2011 12:47 am

Pravi problem ili neuroza!

Post od Madball13 »

Zbunjen sam!Uplašen i nemiran zbog svega ovoga!
Toliko puta sam posetio oftamologe u mom gradu i svi su govorili jedno te isto "Svi smo mi pod pritiskom?"
Zaista, jesam bio užasno napet nekoliko godina unazad.Dijagnoza - anksiozno-depresivno stanje.Sa tim sam završio i neću o tome.Unazad više od 4 godine imao sam takoreći ciklične probleme sa vidom,mislio sam da mi smeta svetlost pa sam koristio foto-grej,pa sam ih zamenio kada sa njima dosta toga nisam video.Ono što mi se uglavnom dešava me ponekad toliko plaši i uliva strepnje da sam pomislio da opet imam krize sa napadima panike ali to uvideh da nije istina jer me samo pojava takvih stanja dovodi do neurotičnosti,osećaja bespomoćnosti i konstantnog straha.
Gotovo svaki drugi dan pošto ustanem i izađem napolje imam problema sa nelagodnim osećajem pritiska u očima i slepoočnom delu.Ukoliko je dan sunčan stanje traje otprilike do predvečerja.Primetio sam da kad sam u takvim trenucima u gradu kad krenem da razgledam ponekad imam osećaj dezorijentisanosti.Jedini način da to savladam ili ublažim jeste da kad stignem kući sednem u zamračenu sobu.Najgore od vsega jeste što se to stanje graniči sa osećajem poput pijanstva - "lelujenje", pada koncentracije,bezvoljnosti,nestabilnosti u nogama...najgore od svega toga - osećaj nestvarnosti koji me užasava.Sve me brine da ću koliko sledećeg časa izgubiti svest.Sveme to užasno iscrpljuje.da napomenem - psihički problemi su prestali jer vodim normalan život...koliko-toliko normalan kad mi se ovo ne dešava.
Zapazio sam da ne mogu da zaplačem.Znate kad ujutru ušetate u jutarnji mraz kad vam oči zasuze?Kod mene ne...oči pritiskaju i prete da ispadnu i još sa tim omamljenost.Ni kada su emotivne reakcije u pitanju, suze ne idu a dobro poznajem sebe da je bilo lako uvek dfa pođu.
Zasad toliko mogu reći o mom problemu.Voleo bih da nađem rešenje te sam rad da čujem svačije mišljenje.
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Re: Pravi problem ili neuroza!

Post od rodja »

Koliko god ti je tesko da se suočiš sa time, mislim da bi ipak trebalo da razmotriš mogućnost depresivno-anksioznog sy. Ono što opisuijuš, zaista najviše liči na napade panike. Za tvoje dobro, mislim da bi trebalo da se javiš dobrom neuropsihijatru, i da u razgovoru sa njim razmotriš i neke druge dijagnostičke mogućnosti. Pozdrav.
Madball13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2011 12:47 am

Post od Madball13 »

OK.Potražiću pomoć svog psihijatra.
Juče je pet sve počelo.Krenuo sam u intezivnu šetnju po gradu.Prešao sam nekih 7 km.Naravno sa pauzama kada sam popio kafu i posedeo sa ljudima.Kada sam završio sa šetnjom stao sam i osetio slabost u nogama kao da ne moguda stojim.POčela je blaga vrtoglavica i bol u kostima šake kao i u ramenima.Ceo jučerašnji dan me prate vrtoglavice i hroničan umor.
Dana am ustao sa osećajem malaksačlosti i pokušao sam sa nekim poslovima ali težak pritisak u glavi i očima mi ne daje da stojim.Još i mučnine.Sad sedim u polumračnoj sobi.Tako mi najviše odgovara.Znam da će ovo trajati još dan dva.Svai mesec bar jedanput ovako.
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Post od rodja »

Napadi panike jednom mesecno,blago tebi, ja ih imam gotovo svakodnevno. Salim se, ne za ovo kada kazem da ja svakog dana imam napad panike, vec za ono "blago tebi". Znam kako ti je, veruj mi. I nisi usamljen slucaj. Sve je vise ljudi sa tim problemom, ali veoma cesto njihove tegobe ostaju neprepoznate, i ono lutaju od lekara do lekara. Molim te, javi se se psihijatru, ukoliko ti ordinira Th, pridrzavaj je se. Ja sam 2 godine , sa manjim pauzama, na Zoloftu, bolje mi je sa njim, mada je imam toliko realnih problema (porodicnih, finansijskih, profesionalnih) da nije ni cudo sto i sa njim imam napade panike. Pozdrav, zelim ti sve najbolje. Ako ikako mogu da ti pomognem, samo reci. :wink:
paradajz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2012 3:14 pm

Post od paradajz »

Imam identicni problem kao i ti.
Depresivno-anksiozni poremecaj sa panicnim poremecajem (tacno godinu dana), i poslednjih 6 meseci isti problem sa ocima. Bol, pritisak, dezorjentisanost, potreba za ckiljenjem, nemogucnost fokusiranja na odredjenu tacku, odnosno prilicno nelagodan osecaj prilikom fokusiranja...Bila sam kod dva oftamologa. Nemam dijoptriju, ocni pritisak mi je u granicama normale (premda na samoj granici), radili su mi ultrazvuk i svi nalazi su uredni. Rekli su mi da je moguce da je od sinusa, ali ja nesto ne osecam tegobe u sinusima, i ne verujem da je od toga. Duboko u sebi verujem da je to povezano sa anksioznim stanjem, ali nisam sigurna. :-?
Da li si ti uspeo da resis taj problem?
tenseo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 2:10 am

Post od tenseo »

bas sam se pronasao u ovome pritisak oko i izmelju ociju u slepocnicama pocne da se trese ocni kapak meni vid varira UJUTRU BOLJE POSLE LOSIJI O DALJINI PRICAM

imam osecaj da kratkovid zbog toga mozda i nemam dioptriju nosim -1 naocare i jako mi je tesko ne mogu da pored teskog osecaja u ocime trpim i naocare

ali evo ti 1 savet sto sam ja poceo

3x dnevno caj od maticnjaka

maslinovo ulje i par kapi kantariona pomazes delove glave celo slpocnice gde osecas pritisak

pokusaj,a znam da je tesko da se aktiviras fizicki

Probaj da se zaneses u nesto da te nesto interesuje (npr neku igru na kompu,tako ces se osecati lakse i poceces da zaboravljas muke)

tamno u sobi ili jako svetlo nikako srednje

sto to je ono sto ja znam za sada ;I
Odgovori