Kontakt doktora i info za privatno lecenje metastaza/raka

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Greys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2012 9:20 pm

Kontakt doktora i info za privatno lecenje metastaza/raka

Post od Greys »

Molim sve one koji poseduju bilo kakav kontakt cenjenih i priznatih doktora sa uspesnom praksom u lecenju raka i metastaza, da isti i podele na ovoj temi.

Naime, u pitanju su metastaze na plucima koje dolaze od primarnog raka u besici, koji je odstranjen. Sobzirom da nismo zadovoljni sa odgovorima lekara sa onkologije sa bezanije, i da terapije Vidatoxa i CimaVax - EFG vakcine nisu primenjive a ni pouzdane resili smo da potrazimo druga misljenja, iskustva i drugacija lecenja.

Ima dosta informacija na netu koje ne mozemo da savladamo, te stoga molimo savete i informacije od ljudi koji znaju bilo sta u vezi sledeceg:
- privatnog lecenja
- lecenja u inostranstvu
- novim lekovima na trzistu
i bilo sta drugo sto bi moglo da pomogne

Unapred hvala
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Kontakt doktora i info za privatno lecenje metastaza/raka

Post od sasasa »

Uznapredovala maligna bolest je nesto cemu nema leka. Cuo sam svasta... Ali nikada nisam video nekoga ko se izlecio, od takve bolesti kakvu Vi opisujete.
Postoje, u principu, dva osnovna nacina da se ne umre od raka, kako ja vidim stvari - prvi je da ga ne dobijete i drugi je da se on otkrije dovoljno rano. U svim ostalim slucajevima - mrka kapa.
Samo nekoliko ustanova u Srbiji operise meta na plucima, a i to retko, obzirom da je to generalno corav posao, privatno to ne radi niko.
Lekovi mogu da uspore progresiju bolesti i ublaze simptome i to je ok, ali izlecenje je malo verovatno.
Sto se inostranstva tice, koliko ja znam, osnovna razlika prema nama je u tome da oni uglavnom (misli se na bogate zapadne zemlje i solidno situirane ljude) imaju bolje programe ranog otkrivanja tumora, kvalitetniju dijagnostiku i bolje organizovane ustanove za lecenje tumora i palijativno zbrinjavanje bolesnika, cime prave bolje statistike. U lecenju uznapredovalih maligniteta (vecina nasih pacijenata u momentu javljanja lekaru je u tom stadijumu bolesti) oni nisu nista bolji od nas.
Nema novih lekova za rak. Sta god da farmaceuti pricali. Lekovi koji pokazuju uspesnost u lecenju raka koriste se vec decenijama. Nagomilano iskustvo u davanju, poboljsane mogucnosti dijagnostike i kombinovanje lekova su ono sto je povecalo uspesnost hemioterapija, a ne uvodjenje novih lekova.
Moj vam se odgovor verovatno ne dopada, ali je fer da ga znate.
Covek oboleo od maligne bolesti nije mrtav covek, cak iako je tesko oboleo i ako mu leka nema. Treba se fokusirati na zivot koji covek zivi i vreme koje mu je ostalo.
Hemioterapija da se bolest koliko toliko drzi pod kontrolom, lecenje posledica bolesti i otklanjanje simptoma... I sto je moguce kvalitetniji i ispunjeniji zivot.
Ljudi se uglavnom fokusiraju na bolest, prema mom iskustvu, potrose novce i vreme trazeci nesto cega nema... Treba ziveti i uzivati u svakom trenutku... Jer zivot je dragocen!
Ciatati omiljene knjige, uzivati sa porodicom, setati na omiljenim mestima, obici ono sto si oduvek zeleo obici, otici na more ili planinu, posecivati prijatelje... Napiti se svako vece skupih pica sto si nisi hteo ili mogao priustiti, kresnuti dve sisate osamnaestogodisnje plavuse... Sta vec - zavisno od afiniteta :)
Mislim, sta god da odaberete - inostranstvo (treba vam, koliko ja znam, oko 40k evra za ulazak u pricu na nekoj ozbiljnijoj klinci, a i to posle nekoliko meseci - obicno ne manje od 6 - maltretiranja, skupljanja papirologije i dijagnostike po svim mogucim i nemogucim institutima u okolini - znam ljude sa vezama ravno do neba koji su pokusali, pa od toga nije blo nista), privatnici (o tome se u ovom slucaju nema sta reci - niko se normalan ovim u Srbiji ne bavi privatno), altrnativa (gomila skupih gluposti) - trosicete dragoceno vreme koje mozete provesti na lepsim mestima, rasipati energiju i uznemiravati bolesnika stalnim forsiranjem price o bolesti te potrositi gomilu novaca stipendirajuci ljude koji vam, cak i da zele, ne mogu pomoci - za 20% te sume mozete svom obolelom napraviti provod dostojan zivljenja.
Zivot je dragocen! Ljudi uglavnom ne znaju sta sa njim da rade decenijama, dosadjuju se i zlopate, a onda se razbole i na sve moguce nacine pokusavaju dobiti u vremenu... Pa kada se kao izlece onda ce nastaviti sa svojim sumanutim projektima i jednoga dana ce se opustiti... Nikada taj dan ne dodje sam od sebe. Valja ga sebi napraviti, bez obzira na tumor.
Ovo je generalno zakljucak onoga sto ja znam o problematici, veoma uopsteno... I samo moje misljenje...
Greys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2012 9:20 pm

Re: Kontakt doktora i info za privatno lecenje metastaza/raka

Post od Greys »

Iskreno hvala na odgovoru, slicnog sam misljenja. Samo sto verujem da lek postoji, medjutim ima tu dosta barijera da ne kazem farmaceutska mafija koja svakako odvaja covecanstvo od tekucih naucnih saznanja.

Samo pogledajte na vasem obicnom poslu sta ste tokom godina naucili, promenili i inovirali, pa sigurno su i naucnici nesto postigli...

Elem, da se vratimo polemici. Ok slazem se da je gubljenje vremena, ali ja bih volela da moja mama bar dobije te hemo terapije kakve treba, a ne da opet neki sastojak fali, pa cekanje, pa nesigurnost lekara i sve to bas smara ne moze ni malo da se opusti a glupo je da ne odrzava bolest i sebi ne produzi zivot par godina zbog nemarnosti nasih lekara i generalno zdravstva. Stoga bih volela da joj obezbedimo adekvatno lecenje, bar da se osecamo koliko toliko sigurni a ne da mi dolazi istraumirana i isfrustrirana, od cekanja i neadekvatne "usluge", ako me razumete!
Tako da ako ima neko nekog lekara da je zadovoljan sa njim i da misli da sve cini za njega, da se trudi covek neka da kontakt. To bi eto nama najvise znacilo. Sve se na kraju svodi na costumer relations ;)
Odgovori