Bol jedinice

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
song
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2012 12:08 am

Bol jedinice

Post od song »

Prije nekoliko dana bio sam kod zubara da mi popravi gornju jedinicu i dvicu, što je i uradio. Jedinica je skoro skroz bila otišla, dok je pripremio za plombu, faktički pola zuba je nestalo. Predložio mi je da ih izvadim pa da mi stavi protezu, ili da popravi, ali da ću u tom slučaju morati lječiti u slučaju da zaboli. Odlučio sam na popravak. Sve mi je ok uradio, ali sutradan me već počela boliti jedinica i još uvijek me boli, već 4 dana. Hladno ni vruče ne utječe na bol zuba, nego samo dodir, bio dodir sa drugim zubom, hranom ili prstom,. Uglavnom bol je izdržljiva, ne idem kod zubara, jer se nadam da bi mogla ova bol prestati,. Zanima me vaš savjet, koji je kod mene problem i ima li neke mogučnosti da će prestati boljeti?
I ako budem morao ići kod zubara, dal da lječim il da vadim, pa da ugradim s protezom? Pod lječenjem se misli, vađenje živca, nakon što bi izvadio živac, što će sa zubom bit?
Odgovori