Pre izvesnog vremena primetio sam da su mi se povukle desni na donjim prednjim zubima, i to poprilično, a nisam ni svestan kada se to desilo. U dogovoru sa mojim zubarom, juče sam otišao na Stomatološki fakultet, kliniku za parodontologiju i asistent profesora me je posavetovao da stavim fiksnu protezu, jer je povlačenje desni nastalo od traume gornjih zuba koji prelaze preko donjih prednjih. I svi ostali zubi u vilici su krivi, što se vidi golim okom, tako da bih morao da nosim i gornju i donju protezu.
Zubi mi se ne klimaju, čvrsti su, ali desni su se povukle na tim donjim prednjim zubima, dok je u ostatku usta sve u redu, ali ako ne ragujem na vreme ko zna šta može da bude...
Zanima me da li je ok staviti fiksnu protezu ako je dijagnostikovana parodontopatija? Šta ako posle postavljanja proteze krenu neki problemi sa klimanjem zuba, jer pretpostavljam da bih protezu nosio minimum 2 godine, a možda i 3, jer su mi zubi jako krivi.
Nadam se nekom savetu i hvala unapred!
Inače, imam 33. godine.

Ne plašim se nošenja proteze, ne bi mi bio nikakav problem, izdržao bih tih nedelju/dve bolova i privikavanja, pare bih već nekako našao, samo se plašim šta će se za tri godine, dok budem nosio protezu, dešavati sa tim zubima koji su načeti parodontopatijom?
Hvala još jednom.