Pocetne metastaze na plucima, puna jetra

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Pocetne metastaze na plucima, puna jetra

Post od Batapaa »

Dobar dan svima, moje ime je Branislav, javljam se iz Panceva.

Pisem Vam placuci, zaista sam uzrujan, ne zamerite mozda na slovnim greskama i slicno :cry:

Moja porodica i ja smo se sada vratili sa VMA gde je moj tata operisan. On je imao karcinom debelog creva, svega 2cm dugacak. Osetio je ostre bolove pre nekih 30 dana i od tada je pravo malo vanredno stanje nastalo u kuci. Ono sto je karakteristicno za njegov slucaj jeste sto je PRVI PUT krvavu stolicu primetio pre tri godine. Tada je otisao kod lekara, gde mu je receno da su u pitanju hemoroidi te mu je prepisana odredjena mast. Posle otprilike dva meseca upotrebe, stanje je bilo uredno. Sve do, kao sto sam rekao, mesec dana.

Uradjena je kolonoskopija, gde je konstatovana promena na donjem delu creva, kod samog anusa. Ali, ona je obuhvatila 2/3 jednog dela creva (endoferencija, stvarno ne znam, tako nesto) zbog cega mora da nosi kesu posle operacije, mozda i trajno. Uradio je ultrazvuk pluca i jetre, oba nalaza su bila uredna. Rezultat patohistoloskog nalaza tkiva debelog creva je bio maligni tumor. Tumor markeri, CA 19.9 pokazao je vrendost vecu od 1000 (a referentna vrednost, gornja, je 33) a drugi tumor marker, CEA granicno normalne vrednosti. Moj otac je bio pusac do pre 6 meseci, oko 35 godina.

Sa takvom slikom, otisao je na VMA.

On se osecao vrlo dobro. Smejao se. Shvatao je ozbiljnost situacije, ali osim ,,nelagode u predelu creva'' nije osecao nista drugo. NIJE gubio na tezini. Prema tvrdnji lekara, dobro je podneo operaciju. Boja mu se vec vratila, nekih sat vremena nakon operacije.

Imao je operaciju danas pre podne. Moja majka je, kada smo dosli, usla kod doktora, on joj je rekao neke stvari, blago receno, sokantne. Rekao je da na jetri postoji oko 20 metastaza. Da je metastaziralo na pluca, ali da je to u zacetku. Takodje, rekao je da prognoze nisu dobre. Ogradio se delimicno rekavsi da sve zavisi od organizma. Ici ce na hemioterapiju narednih meseci.

Ja Vas molim, kazite mi, da li postoje neki cajevi, neka metoda, nacin ishrane, koji bi pomogli da izlecimo tatu? :(

NAPOMINJEM: mozda je izandjala fraza, ali on je covek-stena. Vrlo, vrlo retko je bio bolestan. Cesto smo se smejali da njemu samo sekira nesto moze. Pije Omega-3 tablete oko 2 i po godine. Krvna slika mu je odlicna, osim Leukocita koji su blago poviseni te imaju vrednost 10,4. Naravno, ta specificna vrsta tumor markera uopste ne uliva nadu.

Beskrajno Vam hvala unapred za svaki savet i paznju.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

123

Post od micaaaa »

postoje odlicni hemoterapijski protokoli,a od skoro su u Srbiji dostupna i monoklonsk antitela koja se uptrebljavaju za terapiju Ca d.creva!Ja Vam od srca preporucujem da ih koristi!Moja preporuka za ca debelog creva je da obaveznao u salasnosi sa lekarom ,kad prodje vreme i od operacije i kada sve rane zarastu dobro,popricate o majksimalnoj kolicini aspirina koju bi mogao da uzima !!!
Nikako sAMI,MOGAO BI DA UMRE OD KRVARENJA AKO ASPIRIN U VECIM DOZAMA KORISTI NA SVOJU RUKU!!!
iNACE STO SE DIJAGNOZE TICA,ONA NIKAKO NE ZNACI DA VAM TATA UMIRE USKORO,VEC DA VAS CEKA BORBA,ALI SE SVE MOZE DRZATI POD KONTROLOM!!!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Puno Vam hvala na odgovoru. Medjutim, ono sto je lekar mojoj mami rekao je sledece: ,,on nece umreti od tumora debelog creva, vec od raka jetre''.

Tumor debelog creva je iza nas. On je ociscen na operaciji i taj deo vise ne predstavlja problem. Problem su metastaze na jetri.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

123

Post od micaaaa »

Naravno da su one problem,ali u vezi sa njima sam i navela prethodnu terapiju!To su metastaze poreklom od raka d. creva,i lepo se kontrolisu ovom terapijom!!!
Gledajte da nadjete nacin da pocne sto pre da se primenjuje,cim se bude oporavio od opercije!
Takva terapija se primenjuje i na VMA!
Pozdrav!
Nikako nemojte da ga gledate ko skori les,jer to svakako nije!
Ima jos mnogo mesta za lecenje!
Vas dr je malo bio grublji!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Re: Pocetne metastaze na plucima, puna jetra

Post od Batapaa »

Da ne bude jedan od 1.000.000 slucajeva. Mali update :)

Proslo je vise od cetiri i po meseca od operacije. Operaciju je dobro podneo. Bolest se prosirila na jetru i na pluca tako da je tokom operacije uradjena samo stoma za debelo crevo. Hirurg koji ga je operisao rekao je mojoj majci da on nece umreti od karcinoma debelog creva vec od metastaza na jetri. Njemu je problem pravio tumor skroz kod rektuma, ali to nije izvadjeno, ocigledno. Sam taj ,,patrljak'' ne moze praviti problem, jer nije povezan ni sa cim, ali desilo se to da se to tkivo upalilo i da ga je posle tri nedelje pocelo snazno boleti sto je za njega bilo deprimirajuce, jer je on mislio da mu je to izvadjeno. Kako god, njega je to jako bolelo, boli ga i dalje. Uradili smo analizu brisa a rezultat je bio veliki broj enterokoka koje same po sebi nisu problem jer su prirodni stanovnici crevne flore, ali svoju prvobitnu prirodnu mogu da promene izazvane prljavom i neodrzavanom ranom, hirurskom intervencijom, mrtvim tumorskim tkivom itd. To je idealno tle za bakterije, tu mogu da se neometano razmnozavaju, van domasaja intervencije imunoloskih celija. Pored toga, tu su nervni zavrseci. Sve u svemu, najgore mesto za infekciju. Svakodnevno drenira, ponekad se vata natopi koliko gnoja ima. Pije Panklav. Sada je prestao sa njim, jer nije preporuceno lecenje njime duze od dve nedelje. Poceo je od juce da pije Marocen.

Nekoliko dana nakon sto je izasao iz bolnice, udario ga je biciklista na raskrsnici :o Od tada ga je jako bolelo levo rame. Vremenom, pocelo je da ga boli i desno rame, uplasio sam se da se bolest nije prosirila i na kosti. Moze da bude i nesto drugo: karcinom pluca manifestuje se neretko bolovima u ramenima. Kako god, vec oko mesec dana on se ne zali na bolove u ramenima, pokrece ruke u svim pravcima bez ikakvih problema tako da smatramo da je to iza nas.

Pije Hidrazin-sulfat. Odbio je hemoterapiju. U situaciji kada ima vise metastaza na jetri a na samom sajtu samog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije stoji da je terapijski odgovor u ovim slucajevima 10-20 odsto a da nema dokaza o produzetku zivota + sto se jedan od lekova zove cisplatin koji ima uzasan sporedan efekat a koji se zove ototoksija, tj. gubitak sluha, nije bilo razloga da dalje pratimo zvanicnu medicinu (citaj: dajemo pare farmako MAFIJI!).

Nijednog trenutka ne gubi apetit. Pije sokove od cvekle i sargarepe. Jede puno voca, poput mandarina, jabuka, musmula, grozdja. Jede povrce poput korena Brokolija, sirove sargarepe, paprike, kupusa. Jednom u otprilike dve nedelje pojede malo sardine. Uz svaki obrok dobije samlevene kostice od kupina koje imaju citostaticko dejstvo, dakle, inhibiraju, zaustavljaju razmnozavanje, sprecavaju rast malignih celija, ali nemaju sporedne efekte. S vremena na vreme, popije 2 dl soka od kupina, sto je ljudi NEVEROVATNO! To je esencija zdravlja. Zapitajte se: da li je bolji sok od kupine (sa naucnim studijama koje potvrdjuju efikasnost u slucaju karcinoma debelog creva i jednjaka) ili doza hemoterapija koja vas razori iznutra a pritom unisti vise zdravih nego malignih celija? Jede Propolis u medu i Pergu, tj. fermentisani polen kojji je blagotvoran za organizam a veoma tezak za ekstrakciju iz pcelinjaka tako da se prodaje samo u kesicama od 10 ili 20g.

Telesna tezina se zaustavila na oko 71. kilogram. Pre operacije, imao je 95 kila.

Ono sto je primetio u poslednje vreme je da su mu dlake na grudima i stomaku izrazito pocrnele, dok mu je pojacan rast dlaka u nosu i usima.

Pije ogromne kolicine tecnosti, uglavnom cajeva, ali i sokova od povrca sto sam ranije pomenuo. Jedan caj je poseban caj za jetru donesen iz BiH od izvesnih casnih sestara - katolkinja a pije caj od koprive takodje.

Psihicki, oseca se dobro. Ima nasu neogranicenu ljubav. Danas je usisao, ali cim je zavrsio legao je, jer ga boli to sranje dole kod rektuma. Svesni smo da su bakterijske infekcije sve samo ne bezopasne i da ce to trajati mesecima. Ono sto se vidi kod rektuma jeste smanjenje ,,kamenog dela'' (tumorske mase), taj deo se prokrvio, ali ima puno gnojanica.

Pozdrav!
nakirb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 3:27 pm

Post od nakirb »

Gde nabavljate te samlevene kostice od kupina? Moj tata je u slicnoj situaciji - krajem jula operisao karcinom d.creva, vide se promene na jetri, a i na plucima -sutra ide na skener da vide sta je. Problem je sto on ima i dijabetes i samo 1 bubreg vec godinama, pa ne sme ni med ni mnogo toga. Kupile smo mu sok od aloje i od nonija.... Tatu volim najvise na svetu i moram da mu pomognem!Dajte jos recepata, molim vas!
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Postovana, sve informacije prosledicu Vam putem privatne poruke jer informacija ukljucuje imena, gazdinstvo, broj telefona i slicno.
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Hvala Vam, puno!
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

I, samo jos jedno pitanje - gde je taj Drazanj(ili Razanj)? Ispod Avale?
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

U opstini Grocka se nalazi. Kod reke Ralje. Kod auto-puta Beograd-Nis.
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

ja znam za opstinu razanj koja se nalazi takodje na autoputu bg-nis blizu aleksinca i na oko 30 km od paracina.po okolnim selima opstine ljudi proizvode slatko,sok i vino od kupine.ove godine cena je bila uzasna pa nisu prodavali kupine nego su vecina sami preradjivali.tako da mozete da ih nadjete po tim selima,navescu najpre pardik,posto sam leto provela tamo i najbolje znam situaciju u tom selu.ima jos i podgorac,grabovo,vitosevac.....ako cete i neki br,javite
nakirb
Stalni član
Stalni  član

Post od nakirb »

Batapa, je l Hidrozin sulfat koristite na svoju ruku ili vam je to neko prepisao? Gde ga nabavljate?
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Batapaa »

Na svoju ruku. Ovde ga niko ne prepisuje.
ikica1988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 3:28 pm

Post od ikica1988 »

Batapaa napisao:Postovana, sve informacije prosledicu Vam putem privatne poruke jer informacija ukljucuje imena, gazdinstvo, broj telefona i slicno.

postovani hitno su mi potrebne informacije gde mogu nabaviti kostice od kupina i uopste prozivode od kupina. hvala unapred
Odgovori