Zabrinuta

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
snezamolac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2012 12:01 pm

Zabrinuta

Post od snezamolac »

Pre dve nedelje sam napipala cvor na desnoj dojci...danas sam isla na uz ali mi dr. nije nista razjasnila ni objasnila. Na izvestaju pise Palpatorno-noddularne gradje,desno na spoljnjem kvadrantu prema aksili se palpira promena oko 1,5 cm. Na pritisak iz bradavica nema sekrecija,aksile prazne. Ultrazvucno parenhim fibroglandularne gradje,obostrano sa nekoliko jasno ogranicenih hipoegogenih cisticnihpromena promera do oko 5 mm. Desno na mesto palpatorne promene se nejasno prikazuje izoehogena inhomogena nepravilna promena velicine oko 13x8mm. U aksilima se ne vide uvecane limfne zlezde. Posle ovog vise nista neznam samo mi je receno da dodjem za 10 dana ponovo na uz.Molila bih neko razjasnjenje,unapred hvala. :D
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: Zabrinuta

Post od Bokily »

Koliko imate godina?
Ono što je dobro je što ne postoji patološka izmenjenost na bradavici kao i na okolnoj koži a i nema promena u limfnim čvorovima pazuha. To je sve dobro. I ove '' sitnije'' cistice takođe nisu problem. Ali ova promena 13x8mm se ne može definisati pa treba uraditi kontrolni snimak.
Pretpostavljam da ste neko ko još uvek ima cikluse, čim u tako kratkom vremenskom periodu radite ponovno snimanje. Moj vam je savet, ako imate više od 40 god, uradite mamografiju. Ne zato što mislim da je loše (nalaz uopšte ne zvuči zastrašujuće) ali mamografija mnogo bolje ''vidi'' unutar dojke nego ultrazvuk.
Pozdrav i svako dobro...
Odgovori