Perianalni apces :S

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
JohnSnow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 1:47 am

Perianalni apces :S

Post od JohnSnow »

Pozdrav svim clanovima foruma, posebno moderatorima. :)

Ako ima neko strucan da odgovori, bilo sta da kaze, bio bih zahvalan...

Prije nekih 7 dana sam osjetio cvoricu na desno cmara, tj. na cosku desnog guza (ne znam kako drugacije da se izrazim :oops: )
Mislio sam da je neka potkozna bubuljica ili sl. medjutim, prije 2-3 dana se bas povecalo i pocelo da boli kad sjedim, ali nije neki neizdrziv bol.
Mama mi da gazu natopljenu kantarionovim uljem da stavim na to mjesto, i sledeci dan mi se malo i "upalilo" to mjesto, tj. osjetio sam da je vruce i da je nateklo.
Prepao sam se da nije urasla dlaka, pa odem danas kod hirurga, i nakon pregleda,(i "prstenovanja" :oops: ) doktor napisa u dg:
OBJEKTIVNO: Perianalno desno se uocava hiperemija, te palpatorna tvrdina prema anusu bolna na palpaciju.
RT: Odmah po ulazu se palpira sa desne strane blag otok al se stice utisak da je zid intaktan. Ampula prazna, na rukavici nema traga bilo kakvog pat. sadrzaja...
...i prepisa mi 10 dana penicilin i 5 dana garamicin inekcije, i Orvagil tbl 400mg 3xdnevno. Kontrola za dva dana.

Da li je moguce izlijeciti per.apces bez otvaranja, tj. "sjeckanja" od strane hirurga? :( Nemam neke velike bolove, jedino kad se svom tezinom (95kg) oslonim na desni stranu pozadine :)
Ziv sam se isprepadao citajuci o iskustvima ljudi sa ovim problemom. :( :( :( :-?
Odgovori