Antidepresivi i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
IvanaNS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am

Antidepresivi i trudnoca

Post od IvanaNS »

Da li se smeju piti antidepresivi u trudnoci?Imam dg anksiozne depresije ,sada polako ide na bolje,ali me je jako razocaralo sto mi je neuropsihijatar rekao da cu i kada budem dobro morati godinu dana jos da pijem terapiju ,a ove godine sam planirala drugo dete....Da li je moguce sa tim lekovima imati zdravu trudnocu i ako ne koliko mora da prodje vremena posle skidanja sa terapije pa da planiram trudnocu.Hvala
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Antidepresivi i trudnoca

Post od Zli doktor »

IvanaNS napisao:Da li se smeju piti antidepresivi u trudnoci?Imam dg anksiozne depresije ,sada polako ide na bolje,ali me je jako razocaralo sto mi je neuropsihijatar rekao da cu i kada budem dobro morati godinu dana jos da pijem terapiju ,a ove godine sam planirala drugo dete....Da li je moguce sa tim lekovima imati zdravu trudnocu i ako ne koliko mora da prodje vremena posle skidanja sa terapije pa da planiram trudnocu.Hvala
Sve zavisi od terapije koju uzimate. Mislim da baš nije uputno da uziomate terapiju u trudnoći, Najbolje bi bilo da porazgovarate sa svojim psihijatrom. On će vam dati svakako najbolju preporuku. A što se tiče vremena potrebnog od prestanka uzimanja lekova i trudnoće mislim da vam ne treba nikakava posebna pauza. Eventualno mesec dana. Pozzz :wink:
IvanaNS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am

Post od IvanaNS »

Puno vam hvala na odgovoru.Trenutno pojem flunisan i ksalol...Posavetovacu se sa psih.svakako
malina76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2012 9:12 am

Post od malina76 »

Ja pijem actapax 20mg 1 dnevno i po potrebi lexilium 1,5mg. Planiram i ja trudnoću,ali ne znam dali smem s obzirom na lekove koje pijem. Molim za savet. Unapred hvala!!!!
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

Pitajte svog lekara.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Odgovori