Imam 28 godina, prva trudnoca, nalazim se u 28.nedelji. Zadnji pregled - pre 20 dana - sve u redu. Zadnji ultrazvuk pre mesec dana - sve u granicama normale.
Poslednjih nedelju dana osecam da mi je stomak nekako meksi, kao da se spustio, a i bebu osecam veoma veoma nisko, sto do sada nisam. Po nekad mi se javlja i prilicno blaga menstrualna bol, koja kratko traje i javlja se u neredovitim intervalima. Ja se dobro osecam, idem na plivanje, aktivna sam. Imam li razloga za brigu, molim za savet!
pitanje za doktore i one koji znaju...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Re: pitanje za doktore i one koji znaju...
sandra77 napisao:Imam 28 godina, prva trudnoca, nalazim se u 28.nedelji. Zadnji pregled - pre 20 dana - sve u redu. Zadnji ultrazvuk pre mesec dana - sve u granicama normale.
Poslednjih nedelju dana osecam da mi je stomak nekako meksi, kao da se spustio, a i bebu osecam veoma veoma nisko, sto do sada nisam. Po nekad mi se javlja i prilicno blaga menstrualna bol, koja kratko traje i javlja se u neredovitim intervalima. Ja se dobro osecam, idem na plivanje, aktivna sam. Imam li razloga za brigu, molim za savet!
te bolove sto imas nalik menstrualnim su normalni u trudnoci,nemoj puno da se naprezes ako je beba nisko nije dobro ni za tebe ni za bebu.
najbolj je da se javis ginekologu,ne znam sto ti je stomak meksi,to cujem prvi put.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MIslim da je normalno da se beba spusta sto se vise priblizavas porodjaju, ali ne valja ako je previse nisko. Bolovi koje osecas jesu normalni ako su redji i nisu jaki. Savetovala bih ti da malo "povuces rucnu" sto se tice aktivnosti. Vise odmaraj i javi se svakako svom lekaru da vidis sta ce ti reci. Za meksi stomak prvi put cujem... 

-
- Aktivan član
trudnjaca napisao:MIslim da je normalno da se beba spusta sto se vise priblizavas porodjaju, ali ne valja ako je previse nisko. Bolovi koje osecas jesu normalni ako su redji i nisu jaki. Savetovala bih ti da malo "povuces rucnu" sto se tice aktivnosti. Vise odmaraj i javi se svakako svom lekaru da vidis sta ce ti reci. Za meksi stomak prvi put cujem...
beba se spusta u zadnjem mesecu trudnoce,od osmog pa do kraja a pred sam porodjaj se spusti stomak skroz,videcete vec.

-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 11:15 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izgleda da je sve u redu. Nisam zvala svog lekara, imam uskoro pregled kod njega, pa cu ga sve pitati. Inace, stomak nije vise spusten kao sto je bio, a cini mi se da se i beba malo "podigla", jer joj nozice, ili sta vec ne osecam vise tako nisko. Sada udara malo vise. Verovatno je imala neki cudan zaokret u stomaku. Ja se dobro osecam za sada i beba me sutira sve jace, pa se nadam da je to znak da je sve u redu. Ipak. pitacu i lekara. Hvala na savetima.