Непрестани туп бол у грудима

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Милош1212
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2012 11:48 am

Непрестани туп бол у грудима

Post od Милош1212 »

Поздрав свима.

Пре неколико дана сам (после вишегодишње паузе) почео да радим трбушњаке, згибове, склекове итд. и можда сам се и префорсирао. Дан-два после тога појавио ми се бол у пределу срца. Бол је туп, јако непријатан и траје непрестано. И даље га осећам, забринут сам, јер је толико непријатан да не могу ништа да радим, само трпим бол и чекам кад ће да престане. Нагласио бих да имам коксаки, али већ дуго не осећам никакве симптоме и не знам да ли сам икад и имао неке симптоме (ЦБ4>1024, ЦБ3 И ЦБ5 = 256). Надам се да то нема везе са овим што ми се сад дешава. Оно што ме нарочито плаши је да нисам можда оштетио срце и да ће ово стање бити трајно и надам се да је само упала мишића у том пределу тела. И још да додам, можда помогне - јутрос кад сам устао уопште нисам осећао бол, али је после убрзо почео.

Људи помагајте :cry:
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Непрестани туп бол у грудима

Post od uliks1978 »

Nije mi jasno,da li imaš ili si imao koksaki virus?Ako je ovo prvo slučaj,onda su lekari morali da te upozore da trebaš strogo da miruješ;dakle,nema fizičke aktivnosti i to na duže vreme!Ukoliko si nekad u prošlosti preležao koksaki virus,onda je moguće da je oštetio srčani mišić ili srčanu maramicu.Ali,tada bi imao simptome koji su prilično neprijatni,te bi sigurno završio kod kardiologa na uz pregledu.Međutim,ti kažeš da nisi imao nikakve simptome,kako si onda došao na ideju da se testiraš na ovaj virus?Možeš li malo da pojasniš čitavu stvar?
Милош1212
Novi član
Novi član

Post od Милош1212 »

Пошто од детињства имам несвестице при наглом устајању, на једном тесту ми је утврђена ортостатска хипотензија. Кардиолог ме је послао на разна тестирања како би се утврдио узрок, па сам се тестирао и на коксаки на Торлаку. Тамо ми је нађено оно што сам у првој поруци написао, дакле присуство антитела. Да нисам отишао на Торлак, појма не бих имао да имам коксаки. Имао сам пар јаких вирусоза неколико месеци пре тог тестирања (по 3-4 дана), па је можда то био коксаки, међутим то је прошло, као што прехлада пролази. Сад ме нешто мање боли, него јутрос. Моја нека процена (и жеља) је да је у питању упала међуребарних мишића, а можда због тога што сам доста мршав то мало јаче осећам него други људи. Ипак, било би добро видети и мишљење неког стручнијег :wink:
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Ok,znači to je tvoj "razvojni put" do koksaki virusa :).To što si dobio iz Torlaka uopšte ne znači da si ikada bio "napadnut" od koksakija,već da si kao i svi drugi ljudi na ovoj planeti u nekom trenutku došao u kontakt sa njim, što titraji antitela na koksaki virus i pokazuju(kao što bi pokazali i kod svakog drugog čoveka).Dakle,zaboravi na koksaki,kud ga uopšte pomenu.Biće ipak da si malo preterao sa treningom i dobio neugodnu upalu,eventualno istegao neki mišić.Bez brige.
Милош1212
Novi član
Novi član

Post od Милош1212 »

Прошло је. Хвала на помоћи :)
Odgovori