Sveza krv u stolici - Hitno !

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Ivan234
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2012 10:10 pm

Sveza krv u stolici - Hitno !

Post od Ivan234 »

Pre oko pola sata nakon obavljene nuzde primetio sam poprilicno velike kolicine sveze krvi prvo na tolet papiru,a onda i u samoj WC solji.Nikada do sada nisam imao ovakve probleme,pa me je ovo dosta zabrinulo pogotovo sto nemam nikakve simptome u smislu bolova. :(

Pretpostavljam da nesto nije u redu sa debelim crevom pa me zanima Vasa preporuka kako bih mogao da se uverim sta je u pitanju.
Posto vec duze vreme nameravam da obavim gastroskopiju,zanima me da li gastroskopski pregled pokriva i rad debelog creva tj. da li on moze da otkrije nepravilnosti u radu debelog creva ili je potrebno da obavim neki drugi pregled ?

Unapred hvala na odgovoru !
Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Re: Sveza krv u stolici - Hitno !

Post od Sarlot »

Najpre se obratite lekaru opste prakse, najbolje da vam da uput za hirurga da vas pregleda, a on ce dalje preporuciti ako je potrebno gastroenterologa. A mozete i pravo na retroskopski pregled kod gastroenterologa, ali prvo kod lekara opste prakse na savet za najbolje resenje.

Moguce je da su hemoroidi ili upala debelog creva. Sve se da zaleciti.
Samo bez nervoze..

Pozdrav!
Odgovori