Savet za prolaps mitralis??

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gosabo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 6:14 pm

Savet za prolaps mitralis??

Post od gosabo »

Već posle 2. porodjaja sa 28 god.počele su tegobe sa srcem i aritmije a sada imam 60 godina visoka 164 i teška 75 kg.Od pre desetak god mi je ustanovljen prolaps mitralnog zaliska 1+.Prošle godine sam otišla kod privatnog kardiologa koji mi je rekao da ja nemam prolaps već samo zadebljanje zaliska.Pre 5 dana sam otišla kod drugog privatno,dr koji kaže da mu je prolaps specijalnost i napisao mi je ovo:Prolapsus valvule mitralis 2+,aritmia ES ventr.Lonw I a.i dao sledću terapiju,Corvitol od 50 mg po pola ujutro i uveče,Propafen od 300mg 2puta dnevno cardiopirin,lometazid sredom i subotom,muvalis od 15mg 1 dnevno i Crestor po i od 10mg svako drugo veče.U slučaju interv.ili kod zubara 2 dana pre i 2 dana posle interv.Hemomicin 500mg 1 puta 1 kao prevenc.endokarditisa.Kad sam popila 1. dan ovo sve po redu,pao mi je pritisak pa mi je dr. rekao da podelim dozu propafena i Corvitola.Ali evo 3.dan kako pijem izmerila sam pritisik je 99/64 i puls 53..i leva ruka i rame me bole.tako mi je ovih dana kako pijem lekove i lošije se osećam nego bez njih.Šta da radim,pozz i hvala unapred na odgovoru:(
Odgovori