Mo;im za informaciju ....

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ljubce 983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 02, 2012 11:05 pm

Mo;im za informaciju ....

Post od Ljubce 983 »

imam 21 godinu, u naredni Ponedeljak idem na Onkoloski institut u Beogradu na pregled dojki prvi put, doktorka iz dz mi je dala uput. Posto mi je prvi put da idem tamo i na taj pregled molim da mi neka da informaciju, koji lekar obavlja taj pregled, kako izgleda isti pregled, mislim sta me ceka ? Hvala :roll:
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: Mo;im za informaciju ....

Post od Bokily »

Ljubce 983 napisao:imam 21 godinu, u naredni Ponedeljak idem na Onkoloski institut u Beogradu na pregled dojki prvi put, doktorka iz dz mi je dala uput. Posto mi je prvi put da idem tamo i na taj pregled molim da mi neka da informaciju, koji lekar obavlja taj pregled, kako izgleda isti pregled, mislim sta me ceka ? Hvala :roll:
Zbog čega se radi pregled???
Osnovno je anamneza (uzimanje podataka), fizikalni pregled (palpacija dojki i pazuha- limfni čvorovi), obzirom na vaše godine ultrazvučni pregled. Ako se nešto ''nađe'' onda se pregleda dalje (zavisi šta se nađe...). Ne postoji tu neki baš striktni šablon.
Odgovori