Pozdrav svima pre svega
Evo ovako 1 maja ove godine su počele moje tegobe..Najpre je to bio osećaj uznemirenosti i otežano disanje.Nakon toga je počelo otezano disanje praćeno lupanjem srca,drhtanje ruku i nogu,trnjenje ruku i nogu itd itd...Sve je u početku ukazivalo na neku vrstu aritmije ili štitnu žlezdu,pa sam ja dobijao upute I radio sve provere usmerene na te probleme,tj. radio sam analize hormona štitne zlezde UZ i EKG srca kompletnu krvnu sliku 2 puta i sve je u redu (osim malo smanjenih trombocita 130).
Međutim negde oko 15 maja sam osetio bol iza uha i tu mi se sutradan stvorila neka kvržica,ali u tom periodu sam imao mnogo drugih poteškoca pa mi je to bio najmanji problem pa sam zapostavio.Ali sad kada je sve to prošlo i ostalo mi samo zujanje u ušima posvetio sam više pažnje tom cvoru.Kad gle čuda nije jedini odmah ispod njega se stvorio još jedan,I počnem ja tako sa opipivanjem I dođem do zakljucka da mogu opipati mnoštvo žlezda (limfnih verovatno) u svim regijama,pocevši od ove iza uveta,na vratu,u pazušnim jamama,na preponama…Tako da mogu opipati možda 15-20 žlezda ako ne I više (pored toga što su mi neke već bile izrežene od ranije kao ove na preponama i ispod vilice već nekih 10god) žlezde su uglavnom mekane veličine do 1cm imama nekoliko tvrdih na vratu koje su jako male 3-4mm..Sad mene brinu sve te žlezde jer svakog dana se neka nova pojavi (obično na vratu) tako da ne znam sta može da bude,pročitao sam milion stvari i nigde nije ni pomenut slučaj ni sličan mome.Da napomenem da nemam temperaturu,nisam umoran bez razloga,ne znojim se,nisam smršao itd..Sad jel može neko da mi odg da li je sve ovo moguće zbog nekog virusa tipa (coxakie na koji se sumnja zbog ranijih simptoma koji su nestali)ili možda zbog samog stresa oko toga jer od kako sam krenuo da opipavam pojavljuju se nove, i da li je moguće ako je u najgorem slučaju LIMFOM u pitanju da on moze tom brzinom da se širi da ja svakog dana zahvati neku novu žlezdu a da nemam ni jedan simptom limfoma niti išta u nalazima krvi sto bi na to ukazivalo.Sve zlezde su sada bezbolne,malo bole kad se pojave ali prestanu ,po mojoj slobodnoj proceni se ne povećavaju ali se pojavljuju nove.U ponedeljak idem kod Dr. tad mi je zakazano,ali ja stvarno ne znam šta cu do tad...Svaka informacija je dobrodošla jer sam stvarno u bunilu,još da kazem da imam 22 god.
Uvecanje limfnih žlezda u svim delovima tela
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 9:49 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2012 10:42 pm
Re: Uvecanje limfnih žlezda u svim delovima tela
Hej, čitam sad tvoj post, imam isti problem kao i ti, a imam 23 godine.
Znači, prvo uvećanje iza uha, pa redom po vratu, a onda i ispod pazuha, ali tu samo dva. Bol sam osjetila samo prije nego što iskoče, a oni samo od sebe nisu bolni. Nisu veći od 1 cm,i ne rastu. Uvećani su već 20 dana, krva slika mi je relatvino uredu. Imam malo uvećane limfocite, nemam temperaturu, nisam smršala, nemam nikakve osipe po kože, ne znojim se. Samo imam te limfne žlijezde uvećane, i niko ne zna zašto.
Ako si saznao šta je u pitanju ili ti je to do sada prošlo, molim te da mi odgovoriš.
Hvala
Znači, prvo uvećanje iza uha, pa redom po vratu, a onda i ispod pazuha, ali tu samo dva. Bol sam osjetila samo prije nego što iskoče, a oni samo od sebe nisu bolni. Nisu veći od 1 cm,i ne rastu. Uvećani su već 20 dana, krva slika mi je relatvino uredu. Imam malo uvećane limfocite, nemam temperaturu, nisam smršala, nemam nikakve osipe po kože, ne znojim se. Samo imam te limfne žlijezde uvećane, i niko ne zna zašto.
Ako si saznao šta je u pitanju ili ti je to do sada prošlo, molim te da mi odgovoriš.
Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2012 10:42 pm
Re: Uvecanje limfnih žlezda u svim delovima tela
I da, još osjetim jako ubrzano lupanje srca i teže disanje kad se brže popnem uz stepenice ili nešto slično radim, što ranije nije bio slučaj.