MOLIM VAS ZA POMOC
MOLIM VAS ZA POMOC
Postovani, ja imam 18 godina mislila sam da imam parodotopatiju i da mi od toga krece zadah, medjutim ustanovljeno mi je da nemam i da mi je sve zdravo u ustima... davala sam analize krvi, bris, sve je zdravo sa tog aspekta, i SIGURNA SAM da mi iz usta potice zadah, higijena mi je odlicna, e sada, ono sto ja mslim je, na dva zuba nemam zivac, jedan mi se klati, drugi me je boleo skoro kad je menjanja plomba, i sigurna sam da i oni doprinose zadahu, isto na gornjim jedinicama imam plombe i na snimku vidim da imam plombu izmedju te dve jedinice, i sama osecam da mi curi neka vodica iz njih, i kao da imam neki najlon izmedju ili je to plomba, takodje mi prave problem dva umnjaka, jedan je bas kriv, u drugi zapada hrana koju i kad ocistim smrdi, i iza donje vilice mi je belicsta sluzokoza, primetila sam da i moje drugiarice to imaju, ali osecam da mi i to stvara zadah, imam kao neke male plikove tu. Ja se izvinjavam na dugoj i mozda malo nejasnoj poruci, ali bila bih zahvalna za misljenje.
Re: MOLIM VAS ZA POMOC
Vi svakako treba da posetite stomatologa. Parodontopatija kao sama ne moze biti uzrok zadaha, vec nakupljene naslage na zubima i u dzepovima. Takodje i nepopravljeni kvarni zubi. Rekla bih da imate svo to trenutno u ustima. Znaci, ponovno plombiranje zuba koji nemaju zadovoljavajuce plombe, plombiranje novih kvarova, resavanje tog umnjaka u koji zapada hrana (najverovatnije ima gangrenu), a i poseta oralnom hirurgu, zbog eventualne ekstrakcije tog krivog umnjaka, jer zbog svog polozaja moguce da stvara mesta za lakse nakupljanje plaka i kamenca.