Naime,imam jedan problem.
Osnove higijene ?!
-
Slavenko95
- Novi član

- Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 2:00 pm
Osnove higijene ?!
Pozdrav forumasi
Zelim da vas pitam da mi date vasa iskustva i misljenja
Zube perem pravilno,ako jedem u toku dana hranu koja sadrzi veliki procenat secara...perem ih i po 3 puta na dan.Inace ovako 2 puta posle obroka.Imam slab kvalitet zuba,da li je to nasledno...ne znam,moguce.Brat mi ima bas ekstra zube,sto nije i kod mene.Nekada ostanem i po 5 min. dok ih perem... misljeci da nisam dovoljno cetkao zato sto se nekako brzo kvare.Kod stomatologa sam navikao da idem i nije mi problem.Interesuje me da li je to do paste
Koristim jednu te istu pastu...znaci ne menjam ih ako je do toga
Koja je najpogodnija... za moj problem ?
Ne treba mi neka za izbjeljivanje,vec da "stiti" zube... ne znam kako da objasnim... neka kao medicinska
Ne znam kakva je sensodyne ali na takvu temu mi neka treba.Sta mi preporucujete ? 
Re: Osnove higijene ?!
Znaci neku kvalitetniju, medicinsku, znaci i malo skuplju.
Sensodyne moze.
Sensodyne moze.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Nema potrebe za toliko dugim pranjem zuba. Mozete samo dodatno ostetiti desni, pogotovo ako je cetkica neso tvrdja. Ali, isto tako, treba se prati i pravilno, i onda je 3 min. sasvim dovoljno. Nece skoditi da uzmete Sensodyne pastu, ali uzmite i neku meksu cetkicu. Posto kazete da idete cesto kod stomatologa, pretpostavljam da vodite racuna i o naslagama. Znaci, ako imate naslage i samim tim upalu desni, odite da vam skinu, a zatim redovno i pravilno i temeljno pranje zuba.
Mislim da necu puno promasiti temu ako ovde postavim pitanje..
Da li "profesionalno ciscenje zuba" moze obaviti u drzavnoj bolnici, i da li se placa?
Da li "profesionalno ciscenje zuba" moze obaviti u drzavnoj bolnici, i da li se placa?
Profesionalno čišćenje zuba vam može uraditi samo stomatolog, bez obzira gde radi, u državnoj ili privatnoj službi. U bolnicama nema stomatološke službe, ima ih u domovima zdravlja u svakom mestu i u nekim ambulantama (u zavisnosti od velicine mesta), a u univerzitetskim gradovima (BG, Niš...) ima i stomatoloških klinika.
Što se tiče plaćanja u državnoj ustanovi za tu uslugu, moraju je platiti svi osim trudnica, porodilja, dece do 18. godine...(možda još neka grupacija, nisam sigurna).
Nadam se da sam pomogla. pozz
Što se tiče plaćanja u državnoj ustanovi za tu uslugu, moraju je platiti svi osim trudnica, porodilja, dece do 18. godine...(možda još neka grupacija, nisam sigurna).
Nadam se da sam pomogla. pozz