Osnove higijene ?!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Slavenko95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 2:00 pm

Osnove higijene ?!

Post od Slavenko95 »

Pozdrav forumasi :)
Naime,imam jedan problem. :) Zelim da vas pitam da mi date vasa iskustva i misljenja :) Zube perem pravilno,ako jedem u toku dana hranu koja sadrzi veliki procenat secara...perem ih i po 3 puta na dan.Inace ovako 2 puta posle obroka.Imam slab kvalitet zuba,da li je to nasledno...ne znam,moguce.Brat mi ima bas ekstra zube,sto nije i kod mene.Nekada ostanem i po 5 min. dok ih perem... misljeci da nisam dovoljno cetkao zato sto se nekako brzo kvare.Kod stomatologa sam navikao da idem i nije mi problem.Interesuje me da li je to do paste :) Koristim jednu te istu pastu...znaci ne menjam ih ako je do toga :) Koja je najpogodnija... za moj problem ? :) Ne treba mi neka za izbjeljivanje,vec da "stiti" zube... ne znam kako da objasnim... neka kao medicinska :D Ne znam kakva je sensodyne ali na takvu temu mi neka treba.Sta mi preporucujete ? :)
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: Osnove higijene ?!

Post od x3x »

Znaci neku kvalitetniju, medicinsku, znaci i malo skuplju.

Sensodyne moze.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Post od ZubaNiš »

Nema potrebe za toliko dugim pranjem zuba. Mozete samo dodatno ostetiti desni, pogotovo ako je cetkica neso tvrdja. Ali, isto tako, treba se prati i pravilno, i onda je 3 min. sasvim dovoljno. Nece skoditi da uzmete Sensodyne pastu, ali uzmite i neku meksu cetkicu. Posto kazete da idete cesto kod stomatologa, pretpostavljam da vodite racuna i o naslagama. Znaci, ako imate naslage i samim tim upalu desni, odite da vam skinu, a zatim redovno i pravilno i temeljno pranje zuba.
tilulilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am

Post od tilulilu »

Mislim da necu puno promasiti temu ako ovde postavim pitanje..
Da li "profesionalno ciscenje zuba" moze obaviti u drzavnoj bolnici, i da li se placa?
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Post od ZubaNiš »

Profesionalno čišćenje zuba vam može uraditi samo stomatolog, bez obzira gde radi, u državnoj ili privatnoj službi. U bolnicama nema stomatološke službe, ima ih u domovima zdravlja u svakom mestu i u nekim ambulantama (u zavisnosti od velicine mesta), a u univerzitetskim gradovima (BG, Niš...) ima i stomatoloških klinika.

Što se tiče plaćanja u državnoj ustanovi za tu uslugu, moraju je platiti svi osim trudnica, porodilja, dece do 18. godine...(možda još neka grupacija, nisam sigurna).

Nadam se da sam pomogla. pozz
Odgovori