Molim za savet ili pomoć. Od kada znam za sebe imam česte prolive, s vremena na vreme, u zavisnosti šta jedem. Znalo se da kada promenim sredinu, narednog dana imam proliv. Sve se završavalo za dan-dva. Tada sam koristio najčešće ondašnji eneterofuril, pa liobif, i oni su mi u potpunosti pomogli. Međutim, u poslednje 3 godine, dešavaju se nepravilnosti. Prolive imam po mesec dana, svaki dan, ne više od tri-četiri stolice dnevno. Nemam ih tokom noći. Sve je propraćenom "Betovenovom 9" u crevima, kao i gasovima koji su uvek "uvertira" za proliv (bar u 25% slučajeva). Dešava mi se da osetim kratak bol u desnom delu stomaka, koji se dogodi ili pre odlaska u WC ili odmah nakon. Taj bol ima običaj da "prošeta" od donjeg dela stomaka, do gornjeg, gotovo, ispod desnog rebarnog luka. UZ je pokazao sve čisto kao suza (bez kamena u žuči, bez problema sa jetrom).Koristio sam raznorazne preparate, od probiotika, ali samo, i jedino samo takav proliv mi zaustavi loperamid. I niti jedan drugi lek. Nemam krvi u stolici, niti sluzi, ali dešava se dastolica bude masna vrlo, iako ne jedem masno puno. Na dijeti sam. Paprike crvene mogu da zaboravim(kao i sve od njih), kao i džigericu, jer od njih nemam proliv, nego vodu koja izlazi iz mene. Išao sam doktoru, jer nakon mesečnog ovakvog stanja, opali mi proteini. Međutim, uz Rudakol kao da se malo bollje popravilo, a i krva slika je ok. Tako da nije bilo potrebe za kolonoskopijom. Mene sada interesuje šta dalje? Da li da se trudim da se navikavam na ovakava život, ili da tražim i dalje leka. Koliko sam shvati doktor mi je naglasio da je u pitanju iritabilni kolon. Pomagajte, savetujte, podelite svoja iskustva sa mnom. Ono krčanje creva i on gasovi su vrlo, vrlo nezgodni. I neprijatnog mirisa. Živim mahom na povrću kuvanom i belom mesu, jer je to što mi ne smeta. I crna čokolada. I imam hroničnu urtikariju za koju se ne zna etilogija, i zbog nje, već tri godine unazad, svaki dan uzimam letizen s.
Unapred hvala
Pitanje, molba, savet, pomoć
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 16, 2012 10:55 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 16, 2012 10:55 pm
Re: Pitanje, molba, savet, pomoć
Zaboravih dodati: HEMOROIDI unutrašnji, koji znaju da se upale posle 2 izrazito vodene stolice. Ali uz faktu i redovnu higijenu, saniram ih.genisumagnus napisao:Molim za savet ili pomoć. Od kada znam za sebe imam česte prolive, s vremena na vreme, u zavisnosti šta jedem. Znalo se da kada promenim sredinu, narednog dana imam proliv. Sve se završavalo za dan-dva. Tada sam koristio najčešće ondašnji eneterofuril, pa liobif, i oni su mi u potpunosti pomogli. Međutim, u poslednje 3 godine, dešavaju se nepravilnosti. Prolive imam po mesec dana, svaki dan, ne više od tri-četiri stolice dnevno. Nemam ih tokom noći. Sve je propraćenom "Betovenovom 9" u crevima, kao i gasovima koji su uvek "uvertira" za proliv (bar u 25% slučajeva). Dešava mi se da osetim kratak bol u desnom delu stomaka, koji se dogodi ili pre odlaska u WC ili odmah nakon. Taj bol ima običaj da "prošeta" od donjeg dela stomaka, do gornjeg, gotovo, ispod desnog rebarnog luka. UZ je pokazao sve čisto kao suza (bez kamena u žuči, bez problema sa jetrom).Koristio sam raznorazne preparate, od probiotika, ali samo, i jedino samo takav proliv mi zaustavi loperamid. I niti jedan drugi lek. Nemam krvi u stolici, niti sluzi, ali dešava se dastolica bude masna vrlo, iako ne jedem masno puno. Na dijeti sam. Paprike crvene mogu da zaboravim(kao i sve od njih), kao i džigericu, jer od njih nemam proliv, nego vodu koja izlazi iz mene. Išao sam doktoru, jer nakon mesečnog ovakvog stanja, opali mi proteini. Međutim, uz Rudakol kao da se malo bollje popravilo, a i krva slika je ok. Tako da nije bilo potrebe za kolonoskopijom. Mene sada interesuje šta dalje? Da li da se trudim da se navikavam na ovakava život, ili da tražim i dalje leka. Koliko sam shvati doktor mi je naglasio da je u pitanju iritabilni kolon. Pomagajte, savetujte, podelite svoja iskustva sa mnom. Ono krčanje creva i on gasovi su vrlo, vrlo nezgodni. I neprijatnog mirisa. Živim mahom na povrću kuvanom i belom mesu, jer je to što mi ne smeta. I crna čokolada. I imam hroničnu urtikariju za koju se ne zna etilogija, i zbog nje, već tri godine unazad, svaki dan uzimam letizen s.
Unapred hvala
Re: Pitanje, molba, savet, pomoć
ja bih ti ipak preporucio kolonoskopiju-ako toliko godina nisi nasao resenje i uzrok ne bi trebalo da se pomiris sa takvim zivotom