krvarenje tokom pranja

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ljubaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 04, 2012 7:53 pm

krvarenje tokom pranja

Post od ljubaaa »

zdravo svima
moj problem je sto mi desni krvari uvek tokom pranja zuba...pa me zanima..zbog cega...da li je do paste, cetkice...ili neceg treceg... ?
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: krvarenje tokom pranja

Post od ZubaNiš »

Razlog je (najverovatnije) upala desni, tj, mesa oko zuba. Resenje je odlazak kod stomatologa na uklanjanje mekih i cvrstih naslaga (plaka i kamenca), a potom redovne kontrole i ciscenje dva puta godisnje, ili kako vam vec doktor kaze.
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

I koriscenje mekih cetkica tipa curaprox 5460 i rastvora Lacalut aktiv ili Parodontax kao i medicinskih i kvalitetnih pasta za zube (tipa Lacalut, Parodontax ...)
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Post od ZubaNiš »

Ciscenje cvrstih i mekih naslaga kod stomatologa je obavezno...a tek posle toga odgovarajuca higijena. Ovo drugo bez prvog je samo tracenje vremena i para. Meka cetkica je dobra ako su vam desni bas osetljive, ali to cete videti posle cisecenja kod lekara i smirivanja upale. Kada se tada upala povuce i desni oporave, najverovatnije ce vam biti dobra cetkica srednje cvrstoce 'medium'. Marka cetkica, kao i pasta nije toliko bitna...bitno je da pasta ima fluora. Pored toga mozete kotirtiti i tecnost za ispiranje, npr. Dontodent (u DM-u), jedna od jeftinijih. I nemojte traziti savet od farmaceuta u apotekama! pozdrav.
Odgovori