Ispitivanje hormona

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aristocat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 12:10 pm

Ispitivanje hormona

Post od aristocat »

(Unapred se izvinjavam ako neka slična tema već postoji-nisam uspela da je pronađem)
Imam 29 godina, do sada nisam bila u drugom stanju.
Već par godina sa određenim prekidima (uz kosultaciju sa ginekologom) uzimam tablete za kontracepciju Microgynon. Pre 5-6 meseci dešavalo mi se da zaboravim da uzmem 1-2 tablete ali su mi ciklusi bili normalni i nije bilo iznenadnog krvarenja. Pre 3 meseca sam, usled velikog stresa (par dana pre venčanja), zaboravila da uzmem 3 tablete zaredom i dobila sam obilno krvarenje. Nakon toga ciklusi su se ustalili ali se od tada osećam dosta naduto, teško i osećam da sam se ugojila (par kilograma ali mi dosta smeta) a pritom navike u ishrani nisam menjala...zanima me da li je moguće da sam izazvala neki hormonski poremećaj i koje hormone bi trebalo da ispitam kako bih bila sigurna. Takođe, da li još neki od parametara u krvnoj slici treba ispitati?
Imam zakazan pregled kod svog ginekologa za 2 nedelje ali uvek volim da čujem dodatna mišljenja.. :wink:
Hvala unapred na odgovorima!
Odgovori