Problem sa nepr. mirisom koji potice od zdravog zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ime_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 1:38 pm

Problem sa nepr. mirisom koji potice od zdravog zuba

Post od Ime_1 »

Imam problem sa gornjom 6-icom. Pre nekih pola godine, zubar mi je radio taj zub jer sam se zalio na neprijatan miris koji dolazi od tog zuba. Da je konkterno taj zub u pitanju, znam zato sto se provlacenjem konca oseca jedino kod 6ice, i sa strane ka 5ici (tu vise), i sa strane ka 7ici (tu manje). Zubar je uradio taj zub. Imao sam neki "zacetak karijesa", ako sam dobro shvatio, u koji je upadala hrana.

Problem i dalje postoji izmedju 6ice i 7ice. Izmedju 6ice i 5ice je proslo. Skoro sam ponovo bio kod zubara, snimak pokazuje da nigde nema karijesa.

Jos jedna stvar koja se desava - kada provlacim konac (nezno, kao i kod ostalih zuba), desni odmah pocnu da krvare. To se desava samo oko te 6ice, nigde vise.

Razlog zasto me ovo iritira i zasto ne mogu da cekam jos 6 meseci i nadam se da ce proci samo od sebe je to sto i ja sam osecam inteznivan specifican misris s vremena na vreme. To se desava u proseku 2 dana nedeljno. Ostalim danima bude uredu.

Da li neko ima ideju u cemu moze biti stvar? Da li da potrazim jos neko misljenje kod nekog drugog stomatologa?
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: Problem sa nepr. mirisom koji potice od zdravog zuba

Post od ZubaNiš »

Bez sumlje, u pitanju je dzep izmedju sestice i sedmice. Upada hrana, koju sami ne mozete da ukolnite pranjem zuba, jer nije tako lako dostupno. Raspada se hrana i stvara takav neprijatan miris. Zadrazavanje te hrane dovodi do upale desni u tom predelu, zbog cega to mesto lako krvari i kod blagog pritiska koncem. Dzepove vam moze samo stomatolog lepo ocistiti, sami bi ste mogli dodatno da povredite tkivo.
Znaci, poseta stomatologu i redovno energicno pranje tog predela, bez obzira na krvarenje.
Odgovori