biohemijske i ostale analize

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bajpas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2012 1:43 pm

biohemijske i ostale analize

Post od bajpas »

Poštovani,
Operisao sam srce pre pet godina /jedan arterijski i četiri venska bajpasa/ i obe karotide. Zanima me koje tačno biohemijske i ostale analize krvi treba uraditi da bih otišao kod kardiologa na kontrolu.
P.S. Kad pitam kardiologa, on kaže to će vam vaš lekar reći, a kad odem kod mog lekara on napiše samo šećer, trigleciride i holesterol. Hoću da se detaljno pregledam i analize ću uraditi u privatnoj laboratoriji, pa Vas molim da mi detaljno napišete šta sve treba. Od lekova uzimam: kardiopirin 1x1, concor cor 2.5 mg 1x1, norvasc 5 mg 1x1.
Unapred hvala
bebapavic27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2012 11:11 am

Re: biohemijske i ostale analize

Post od bebapavic27 »

Postovani,
analizom krvi koju sam radila dva puta pokazuju povecane vrednosti CK MB prvi put je bila vrednost 47 (grancne 0-25) drugi put nakon 1,5 mesec vrednost je jos veca 68 .
CK NAC je uredu i TROPONINI T su 8,2. Na sta ukazuju ove povecane vrednosti i sta dalje da radim,inace od lekova pijem enelapril 10mg x 2 i atoris 10mg x 1.
Hvala
Odgovori