Pomoc

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MatiHautameki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2012 5:46 pm

Pomoc

Post od MatiHautameki »

Pozdrav svima, registrovao sam se na forum da bih postavio par pitanja u vezi zdravstvenih problema koje sam imao zadnjih dana. Naime vratio sam se sa mora gde sam dosta konzumirao alkohola, skoro svaki dan, uglavnom su to bila zestoka pica, nekada i mesanje napitaka...neredovno sam jeo ali sam dobro spavao.... Inace ne pijem cesto, bavim se teretanom koju sam prestao da radim naglo pre mora i tamo preterao sa alkoholom. Kad sam dosao kuci bio sam u piceriji gde sam pojeo dosta masan sendvic, 10 minuta nakon toga osetio sam preskakanje u grudnom kosu koje nije trajalo duze od sekunde, posle par sekundi jos jedno, pa jos jedno. Malo me uhvatila panika, ustao sam zatrazio vode i naglo mi se slosilo, osecaj nesvestice i slabosti medjutim bolova u tom trenutku u grudima nije bilo, seo sam dole i zavrtelo mi se u glavi, osecao sam da padam medjutim izasao sam napolje ne secam se tacno ni kako i sve sam povratio, svu hranu koju sam pojeo i odma mi je bilo lakse. Isao sam te veceri do hitne na pregled, ekg je bio normalan, pritisak takodje, dali su mi samo vitamine inekcijama. Opet se zadesio neki rodjendan, tu sam opet pio alkohol. Sledeca 2,3 dana nisam imao takve simptome dok nisam krenuo na put, odjednom mi se slosilo, imao sam drhtavicu, neverovatan osecaj slabosti, opet sam povratio na silu mada mi nije bilo bolje, to je potrajalo 2 sata dok nisam stigao kuci, bolova u grudima nisam imao. Inace imam nizak pritisak. Opet 2,3 dana nista, bez ikvakvih problema i onda odjednom opet uvece pred spavanje, osecaj teskog disanja, nisam mogao da zaspim, i na googlu sam citao dosta o oboljenjima srca posto sam ja izgleda uveren da mi srce nesto nije u redu, tu sam opet malo pao psihicki, posto sam se povezao sa nekim simptomima, puls mi je te veceri bio 45. Sutradan sam posetio kardiologa, rekla mi je da sam preterao sa alkoholom, zakazala mi ultrazvuk i holter koji trebam da radim za desetak dana, sa alkoholom sam prestao, 10 dana ne pijem, ustajem ranije, trcim opet lagano, fizicki sam se aktivirao, jedem redovno i pazim sta jedem, dosta voca i povrca. Krv i urin sam dao, rezultati su u redu, odstupanja ima u 2 slucaja samo. Evo vec 5 dana posle toga osecam se dobro, nisam imao takve simptome dok danas opet nisam osetio bol u grudima koji je opet bio presecajuci i trajao je ne duze od sekunde, opet malo panika pa sam resio ovde da potrazim savet. Inace pre godinu dana sam bas zbog tih retkih preskakanja bio kod kardiologa, radio ultra zvuk, imam blok desne grane, radio sam holter koji je bio skroz u redu, doktorka me je poslala u Beograd kod doktora Seferovica, koji mi je rekao da mi nije nista.
MatiHautameki
Novi član
Novi član

Re: Pomoc

Post od MatiHautameki »

Molim vas za kratak odgovor. Uradio sam holter ekg, nalaz je sledeci.
Nema ST-T promena.
Ritam 36/59/136.
Jedna VES za 24h.
Ceste SVES, po 4 vezane.
Ne znam sta znaci ovo, molim vas za odgovor.
Hvala unapred.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Pomoc

Post od uliks1978 »

Znači da si zdrav.
MatiHautameki
Novi član
Novi član