Od kako sam pocela dobivati menstruaciju imam neredovne cikluce. Desavalo mi se da par mjeseci (3-4) mi u potpunosti izostane. Tada sam kao terapiju uzimala kontracepcijske tablete pola godine nakon kojih se ciklus regulisao nekih par mjeseci i ponovno je kasnije isti problem nastao.
Kako je poprilicno dugo ova situacija aktuelna, odlucila sam detaljnije da se pozabavim ovim problemom i otisla sam kod ginekologa kako bi uradila PAPA test i sve potrebne pretrage da bi se ustanovio uzrok.
Par puta sam imala zakaan termin za papa test ali nikad mi ga doktorica nije uradila obzirom da imam jako mnogo bijelog pranja. Svaki put mi je ukljucivala vaginalete (do sada sam koristila sigurno cetiri terapije od kojih se sjecam da su bile betadine vaginalete, polygynax i macmiror, cetvrtih se ne sjecam), ali stanje kratkorocno u smislu da mi je bolje par dana i da odmah poslije opet isto bude. U meduvremenu sam radila i ulrtazvuk jajnika i tad je uoceno nekoliko nezdravih folikula na jajnicima ali za konacnu dijagnozu dr je cekala ostale nalaze. Hormonalne testove radim trenutno.
Pomalo me zbunjuje cinejnica da mi ukljucuje konstantno terapiju za bijelo pranje bez da se uradi papa test :/ Mozda ja grijesim, ali logicnije mi je da se uradi test pa da se ustanovi koja bakterija i onda da se tretira i lijeci ??? :/
Dans sam ponovno dobila vaginalete i tablete koje trebamo popiti i ja i partner (1X4 tablete) i da koristim biljne vaginalete poslije ovih sve do 2-3 dana pred zakazani papa test.
Vise stvarno ne znam sto da radim :/
Razmisljala sam cak da i ginekologa promjenim.
Hvala mnogo unaprijed na sugestijama,savjetima
Neredovan menstrualni ciklus i problemi sa bijelim pranjem
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 31, 2012 10:39 am
Re: Neredovan menstrualni ciklus i problemi sa bijelim pranjem
Papa test nema veze sa bakterijama. Koliko imaš godina?
Treba da se uzme cervikalni i vaginalni bris (bakteriološko ispitivanje), pa će se videti šta pravi problem.
Treba da se uzme cervikalni i vaginalni bris (bakteriološko ispitivanje), pa će se videti šta pravi problem.
-
- Novi član
Imam 25 godina.
Apsolutno mi je bilo cudno da mi ne radi nikakv test a da konstantno mijenjam terapiju a da rezultata nema ...
Apsolutno mi je bilo cudno da mi ne radi nikakv test a da konstantno mijenjam terapiju a da rezultata nema ...
Traži da ti se uradi cervikalni i vaginalni bris jer ćeš tako znati protiv koje bakterije se boriš a ne deluje na sve bakterije ista vaginaleta. Traži da se to uradi obavezno! Ovako ćeš u nedogled...
-
- Novi član
Svakako cu da trazim da mi se uradi ti pregledi ali i da se uradi papa test.
Moram da rijesim tto bijelo pranje ali i neredovne menstruacije.
Moram da rijesim tto bijelo pranje ali i neredovne menstruacije.
Ne razumemo se baš
.
Belo pranje se ustaljeni naziv u narodu a ne označava ništa drugo do vaginalni sekret. Vaginalni sekret je normalno prisutan i menja svoje osobine tokom ciklusa (posle menstruacije, za vreme ovulacije, pre naredne menstruacije). Kad kažeš da moraš da izlečiš belo pranje to znači da moraš da izlečiš vaginalni sekret. Vagina nije sterilna sredina, ima svoju određenu floru (bakterije). Korišćenjem vaginaleta nasumično ili bez analize sekreta je neodgovorno jer tako možeš da poremetiš svoju floru i dovedeš do vaginalne infekcije.
Dakle idi kod ginekologa i traži da ti se uradi vaginalni i cervikalni bris kako bi uopšte znali da li je flora poremećena ili ne. Kad bude lekar znao floru (bakterije) znaće i koje vaginalete da ti da (antibiotske vaginalete).
A ovo drugo, neredovne menstruacije i nezreli folikuli mogu ići u pravcu policističnih jajnika. Posavetuj se sa tvojom okolinom, nađi drugog ginekologa. Jer davati toliko vaginaleta bez brisa je po meni otaljavanje posla.
Pozdrav i javi šta si uradila.

Belo pranje se ustaljeni naziv u narodu a ne označava ništa drugo do vaginalni sekret. Vaginalni sekret je normalno prisutan i menja svoje osobine tokom ciklusa (posle menstruacije, za vreme ovulacije, pre naredne menstruacije). Kad kažeš da moraš da izlečiš belo pranje to znači da moraš da izlečiš vaginalni sekret. Vagina nije sterilna sredina, ima svoju određenu floru (bakterije). Korišćenjem vaginaleta nasumično ili bez analize sekreta je neodgovorno jer tako možeš da poremetiš svoju floru i dovedeš do vaginalne infekcije.
Dakle idi kod ginekologa i traži da ti se uradi vaginalni i cervikalni bris kako bi uopšte znali da li je flora poremećena ili ne. Kad bude lekar znao floru (bakterije) znaće i koje vaginalete da ti da (antibiotske vaginalete).
A ovo drugo, neredovne menstruacije i nezreli folikuli mogu ići u pravcu policističnih jajnika. Posavetuj se sa tvojom okolinom, nađi drugog ginekologa. Jer davati toliko vaginaleta bez brisa je po meni otaljavanje posla.
Pozdrav i javi šta si uradila.