ZA OBGYN i PEDJU:insemenacija,hormoni itd

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

ZA OBGYN i PEDJU:insemenacija,hormoni itd

Post od emilija2004 »

Ves skoro godinu dana ne ostajem u drugom stanju.Doktor je rekao da ce pregledati velicinu folikula,a takodje i spermu od muza,od koje bi uzeo uzorak i izvrsio insemenaciju.Mozad,ako folikule nisu dovoljno velike,treba da mi doda hormone.Molim da mi objasnite u vezi hormona,da li su moguce neke posledice ako ih uzmem radi uvecanja folikula (poremecaj telesne tezine,ciklusa,koze itd)?
Zanima me i sam proces insemenacije,da li je potrebno da zena nakon toga neko vreme miruje,odlezi itd?
Koliko je ovo uspesno?
Imala sam konizaciju pre godinu dana,pa je sam grlic nakon toga posato uzi sto moze da bude problem za neuspesno zacece.

Molim da mi malo objasnite ove stvari.
Jer lekar je pomenuo,da ako ovo ne uspe ici ce na ispitivanje jajovoda,sto je opisao da se radi preko stomaka,neka vrsta operacije ili sta?
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

Pismo nije upuceno meni ali s obzirom da sam prosla proceduru lecenja od steriliteta mozda mogu da pomognem.Prvo i osnovno, proceduru treba da vodi ginekolog koji ima iskustva sa sterilitetom, drugo iz tvog pisma sve je nekako nabacano,pa cu pokusati da ti objasnim ukratko.Prvo spermogram i spermokultura partnera pod obavezno a ako je tu sve u redu idemo na tvoja ispitivanja.1) Bakterioloski cerviksa i vagine i test na hlamidiju,mikoplazmu i ureoplazmu 2)HSG-rengensko snimanje materice i jajnika 3) Postcoitalni test (prolaz spermatozoida kroz cervikalni kanal) 4) Hormonski status (3,14,21 dan), 5)folikumetrija(UZ-cno pracenje rasta folikula i endometrijuma). Ovo je onako blic, ima tu jos stvari koje treba da se urade ali ovo je obavezno.Tek posle svega ovoga dolazi i laporoskopija i insemenacija. Zelim ti puno uspeha i sve najbolje!!!
Odgovori