Vidim krugove. Pomozite!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
memorandum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 2:50 pm

Vidim krugove. Pomozite!

Post od memorandum »

Jos kao mali sam primetio da nesto u vezi mojih ociju nije u redu!Trenutno imam 18 godina.Naime,kada gledam,a i kada su mi oci zatvorene i izlozene nekom svetlu,vidim krugove u obliku zenice.Naime,kada gledam u coveka,zgradu,vidim tog coveka ali sa blagom nijansom crnog kruzica koji mu kruzi po glavi,kao da ga drzim na snajperskom nisanu.Imam trenutno dva takva kruzica,i to na desnom oku.Takodje,kada je bas jako svetlo,vidim i neke 'gliste' i prasinu.Koje je to oboljenje,da li se moze srediti? Primetio sam da mi ponekad bljesne nesto,kao da neko u daljini zapali sibicu,ali plave boje.
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Re: Vidim krugove. Pomozite!

Post od Mitic »

Druze i ja sam to primetio kod mene bolje receno slicno nesto,sa nekih 15 godina mozda i malo ranije,plasio sam se da nije vid sta vec oko vida,posle pogledao po netu i to su neke takozvane musice koliko sam procitao i shvatio sve je do strutkturi i gradji oka,ja vidim kao pod mikroskopom :D (bas kao musice)gde pomerim glavu tu i one,navikao i nesmetaju mi nerazmisljam o tome,cak mi i ocni rekaoda je to sve ok,vid mi je normalan sa blagom dioptrijom,i problema suvog oka,sto nema veze sa ovim,inace nikakve povrede oka niti bilo kakvih slicnih problema nemam,ako bas hoces odi do ocnog,proguglaj o tim musicama nacices nesto sigurno,narvno sve ovo stoji ako nisi imao neke druge povrede oko sta vec,ja i dan danas imam te musice i ne smetaju mu nista,eto nisi jedini :)
Odgovori