EWING SARCOME - POMOĆ-HITNO!!!!!!!!!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sgolijanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 11:12 am

EWING SARCOME - POMOĆ-HITNO!!!!!!!!!

Post od sgolijanin »

Moj suprug ima 32 godine, u martu mu je dijagnostikovan Ewing sarcome, na ledjima, na levoj lopatici. Imao je povredu na poslu, pa i nismo nesto obraćali pažnju a i ja sam se porodila, tako da je potrajalo neka 2 meseca dok je otišao kod lekara. Operisali su mu atriom u januaru,pošto nije lepo zarastala rana i širilo se crvenilo okolo, ponovo su ga operisali i poslali uzorak tkiva na analizu. Dijagnostikovano je šta jeste tek početkom marta i da ima promene na plućima. Na konzilijumu su odlučili da treba da primi prvo HT pa tek onda operacija primarnog tumora i pluća, uz njihovo mišljenje da verovatno posle HT neće morati da mu odstrane levo plućno krilo nego samo primarni tumor. U aprilu je počeo da prima hemoterapije, primio je 5 doza po šemi VIDE. Posle treće je radjen kontrolni CT,sa pluća se povuklo 40% promene a sa ledja oko polovine. Završio je sa hemoterapijama 17.jula, ali 21.jula je imao napad, otišli smo na urgentni gde su nam rekli da ima 2 promene na mozgu i otok. Na velikom konzilijumu na Banjici su nam rekli da jedna promena ne može da se operiše jer je na nezgodnom mestu a da druga može da se sanira zračenjem. Imao je 10 seansi po 3gy. Inače, zbog otoka na mozgu ne mogu da mu operišu ni primarni tumor jer ne smeju da ga uvedu u totalnu anesteziju. Od poslednje seanse je prošlo 10 dana, on se oseća užasno loše,malaksao je, koči mu se vrat.... Rekli su da čekamo 6 nedelja za kontrolni skener,tj.20.septembar. Poludeću do tada. Inače pije deksazon po jednu ampulu dnevno od 4mg, i po pola eftila na 12h. Sad za lekare imam par pitanja:
- Kako da mu pomognem da ublaži te bolove do te kontrole?
- Kakvo je vaše mišljenje o ovome što sam napisala?
- Ima li neko sa sličnim iskustvom,i šta da očekujemo posle ovih zračenja i hemioterapija?

Molim nekoga da mi hitno odgovori.
Hvala unapred.
lyki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am

Re: EWING SARCOME - POMOĆ-HITNO!!!!!!!!!

Post od lyki »

Ja mogu samo da Vam kažem da se borite i dalje i da ne odustajete. Žao mi je što ste doživeli sve to, Vaš suprug je veoma mlad čovek.
Vidite sa njegovim onkologom kako da rešite bol, jer nije humano da trpi. Nadam se da će mu biti bolje i da je ovo sada samo loša faza. Želim Vam sve najbolje!
ENIV
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 11:14 am

Re: EWING SARCOME - POMOĆ-HITNO!!!!!!!!!

Post od ENIV »

ehh.. i mi imamo slican problem...moj suprug ima prilepke na plucima tj tri metastaze velikih velicina :( i tumorsku masu izmedju plucnog krila i jetre dimenzija 122x100x108...nazalost ne mogu da operisu...ima jake bolove ali uspeva sa oramrfom da ih kontroliste ,pijuci 6kapi na svaka 4 sata... zavrsio je 8 ciklus ht... drugi put se leci od ove zle bolesti sa svojih 24 god... postoje i flasteri za bolove,pa bi trebali da se posavetujete sa nekim od lekara... zelim vam svu srecu...i snagu... tesko je jako izboriti se ovim problemima,aliostaje nam samo da se borimo za svoje voljene... pozdrav i puno srece...
Tina na
Odgovori