NESTABILAN SECER KOD DECE
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
NESTABILAN SECER KOD DECE
Zdravo svima .Ja imam dijabet vec tri godine.Stalno mi ide gore, dole secer .Da li se to vama desava ?Ja imam 10.godi i zelela bih da znam da li ima jos neko ovakav problem.
-
- Aktivan član
Nema pravila kod "setnje" glikemije.Npr, jutarnje merenje je 6 a u podne bude ponekad i 23 .To se desava i kada je dan"miran:tj.nema uzbudjenja zbog skole ili neceg drugog itd.Od kako imam secer merim tri do cetiri puta dnevno plus kontrola secera u mokraci u jutro.Insulin primam tri puta dnevno u dozama prema izmerenoj vrednosti(ovo je napisao tata)
-
- Aktivan član
Insulatard i actrapid.Pregled za 23.11.04
vreme merenja urin actrapid insulatard glic
08,30.................++++.......... 4...........36............16,6
10,30.................................................................21,2 pre uzine
11,50.................................................................19,6
13,10.....................................2.............0............15,00
19,05.....................................4.............5............20,5
24,00..................................................................14,7
A sta sada.Napominjem da je imala bol u stomaku ispod pupka sa dene strane.Ovo je prepisana rubrika iz dnevnika.Opet pise tata.
vreme merenja urin actrapid insulatard glic
08,30.................++++.......... 4...........36............16,6
10,30.................................................................21,2 pre uzine
11,50.................................................................19,6
13,10.....................................2.............0............15,00
19,05.....................................4.............5............20,5
24,00..................................................................14,7

A sta sada.Napominjem da je imala bol u stomaku ispod pupka sa dene strane.Ovo je prepisana rubrika iz dnevnika.Opet pise tata.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Da li ste ustanovili zbog cega je taj bol, mozda bi trebalo napraviti detaljniji pregled? Inace, ako ne postoji jos neki dodatni zdravstveni problem (mozda neka upala ili infekcija), meni se cini da su ove doze prevelike za dete od 10 godina (pri tom mislim na Insulatard).
Bocnite je i oko 03.00 h nocu, mozda pada u hipo tokom noci, pa se zato javlja secer u mokraci i visoka glikemija ujutro. 
Inace, secer u mokraci ce se javiti skoro svaki put kada je vrednost u krvi preko 8, jer to je propusni prag bubrega.
Mnoga deca primaju Novorapid umesto Actrapida, mnogo je bolji i brzi i doziranje je moguce na jednu jedinicu.

Inace, secer u mokraci ce se javiti skoro svaki put kada je vrednost u krvi preko 8, jer to je propusni prag bubrega.
Mnoga deca primaju Novorapid umesto Actrapida, mnogo je bolji i brzi i doziranje je moguce na jednu jedinicu.
-
- Aktivan član
Pre oko dva meseca povecali smo dozu mutnog insulina.Razlog za to je ulazak u pubertet,koji se na njoj vidi i fizicki i psihicki.Insulin koji koristimo, actrapid , svako jutro dobija 3-4 jedinice a pred rucak po potrebi.Actraptd dobija jednojedinicnim bebi - spricevima.Dobili smo predlog da pije tablete "TAURIN"-a ,ali ne mozemo da nadjemo njegove kontraidikacije za decu.Da li imate iskustva sa ovim tabletama.
Da li vam nesto znaci :ADAPTOGEN IX MAYAN GOLD"(NEUROLAENA LOBATA")
Da li vam nesto znaci :ADAPTOGEN IX MAYAN GOLD"(NEUROLAENA LOBATA")
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Kada je buran pubertet u pitanju, onda su sasvim razumljive ove glikemije. Medjutim, one ne treba i da se prihvataju kao takve i savetujem Vam da posecujete njenog lekara sto je cesce moguce u ovoj fazi, a i nastupajucim godinama. O tabletama koje ste naveli nemam nikakvu informaciju, mozda zna neko drugi sa foruma. 
U toku razgovora sa lekarom, predlozite insulinsku pumpu kao eventualni vid terapije i pitajte ga za misljenje.

U toku razgovora sa lekarom, predlozite insulinsku pumpu kao eventualni vid terapije i pitajte ga za misljenje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Ja sam pronašla nešto o taurinu: "Taurin je jedna od najznacajnijih aminokiselina u ljudkom telu. Nalazi se u centralnom nervnom sistemu, skeletnoj muskulaturi i u vrlo visokoj koncentraciji u mozgu i srcu. Nastaje sintezom iz metionina i cisteina ( aminokiseline ) uz pomoc vitamina B6. Odlican izvor taurina su proteini životonjskog porekla, dok ga nema u proteinima biljnog porekla. Zato je neophodan dodatak ishrani strogih vegeterijanaca.
Dodatno unošenje taurina je nešto važnije kod žena, jer ženski hormon estradiol otežava sintezu taurina u jetri. Postoje brojna istrživanja koja pokazuju pozitivna dejstva taurina za epilepticare. On takode kontroliše motorne tikove kao što su npr. nekontrolisani trzaji na licu. U Japanu, terapija taurinom se koristi prilikom lecenja srcanih oboljenja. Nizak nivo taurina i magnezijuma je otkriven kod pacijenata posle srcanog udara, što otežava protok kalijuma u celijama srcanog mišica. Upravo zbog toga, dodatni unos taurina i magnezijuma smanjuje opasnost od smrtonosnih srcanih aritmija koje mogu nastati posle infarkta. Neke studije pokazuju da dodatni unos taurina snižava visok krvni pritisak. Znacajnu ulogu taurin ima u održavanju normalnog sadržaja žuci i normalne rastvorljivosti holesterola u žuci. Taurin ima ulogu slicnu insulinu u održavanju nivoa šecera u krvi, pomaže stabilizaciju celijske membrane i ima odredenu antioksidativnu i detokskacionu aktivnost. Taurin olakšava prohodnost jona kalijuma, natrijuma, kalcijuma i magnezijuma kroz celijske membrane, što pomaže stvaranju nervnih impulsa. Taurin je pokazao pozitivne efekte u terapiji ocnih bolesti. Neophodan je za hemijske reakcije koje omogucavaju normalan vid, a nedostatak taurina je povezan sa degeneracijom mrežnjace. Pored zaštite mrežnjace, taurin je dobar za prevenciju i usporavanje napredovanja staracke katarakte. Blagotvorno dejstvo taurin pokazuje kada se koristi kao pomocno sredstvo u terapiji depresije i muške sterilnosti Taurin je poznat po umirujucem dejstvu na centralni nervni sistem. Kao znacajan antistresni faktor, Mega Taurine može da se koristi uz lecitin, B-kompleks, GABA-u, kalijum i magnezijum. "
Ipak buni me to što se ova supstanca pominje i u tekstovima o energetskim napicima pa mislim da još treba proveriti
Dodatno unošenje taurina je nešto važnije kod žena, jer ženski hormon estradiol otežava sintezu taurina u jetri. Postoje brojna istrživanja koja pokazuju pozitivna dejstva taurina za epilepticare. On takode kontroliše motorne tikove kao što su npr. nekontrolisani trzaji na licu. U Japanu, terapija taurinom se koristi prilikom lecenja srcanih oboljenja. Nizak nivo taurina i magnezijuma je otkriven kod pacijenata posle srcanog udara, što otežava protok kalijuma u celijama srcanog mišica. Upravo zbog toga, dodatni unos taurina i magnezijuma smanjuje opasnost od smrtonosnih srcanih aritmija koje mogu nastati posle infarkta. Neke studije pokazuju da dodatni unos taurina snižava visok krvni pritisak. Znacajnu ulogu taurin ima u održavanju normalnog sadržaja žuci i normalne rastvorljivosti holesterola u žuci. Taurin ima ulogu slicnu insulinu u održavanju nivoa šecera u krvi, pomaže stabilizaciju celijske membrane i ima odredenu antioksidativnu i detokskacionu aktivnost. Taurin olakšava prohodnost jona kalijuma, natrijuma, kalcijuma i magnezijuma kroz celijske membrane, što pomaže stvaranju nervnih impulsa. Taurin je pokazao pozitivne efekte u terapiji ocnih bolesti. Neophodan je za hemijske reakcije koje omogucavaju normalan vid, a nedostatak taurina je povezan sa degeneracijom mrežnjace. Pored zaštite mrežnjace, taurin je dobar za prevenciju i usporavanje napredovanja staracke katarakte. Blagotvorno dejstvo taurin pokazuje kada se koristi kao pomocno sredstvo u terapiji depresije i muške sterilnosti Taurin je poznat po umirujucem dejstvu na centralni nervni sistem. Kao znacajan antistresni faktor, Mega Taurine može da se koristi uz lecitin, B-kompleks, GABA-u, kalijum i magnezijum. "
Ipak buni me to što se ova supstanca pominje i u tekstovima o energetskim napicima pa mislim da još treba proveriti