hlamidija 15 godina?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dobrila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 25, 2006 1:25 pm

hlamidija 15 godina?

Post od dobrila »

Da li je moguce da jedan par posle 15 godina (monogamne) veze tek sada otkrije da ima hlamidiju :-? . Drugim recima, moze li ovaj mikroorganizam boraviti u telu coveka tako dugo bez [color=blue]ikakvih simptoma, [/color]bilo na muskarcu, bilo na zeni. Moguce posledice, narocito u pogledu fertiliteta? Da li neko ima slicna iskustva?
Srbijanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 1:57 pm

Post od Srbijanka »

Molim te, prvo proveri da li je test kojim su ti otkrili bakteriju bio uopšte ispravan. I ja sam u monogamnoj (i jedinoj) vezi već deset godina, nikad nikakvih simptoma i onda mi doktor u drugom mesecu trudnoće otkriva hlamidiju. Samo što nisam iz kože iskočila, da bi se ispostavilo kako test nije bio ispravan i kako mi ništa ne fali. Proveri kod nekgo pouzdanog, znam da Neolab u Nišu radi kvalietne testove, a sigurno i mnoge druge privatne ordinacije.
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od makins »

Hlamidija je podmukla bolest, utoliko podmuklija što ne daje nikakve simptome, te ljudi usled odsustva tegoba ne odlaze kod lekara. Može da traje godinama, te da dovede do problema sa sterilitetom. Navodno, prisutnost hlamidije u malom broju ukazuje da je problem novije prirode, odnosno da smo se nedavno zarazili, pa se tada i lakše leči i obrnuto.
Odgovori