meni se ne dopada njen stav u smislu ranog uvođenja čvrste hrane...a moguće da je njen raspored, vidim da je njihov saradnik...iz knjige Jasminke Komnenovic
podržavam!!!I, baš je tako, dok ga ima....uostalom, bebac ce sam redukovati mlekce, vremenom...može se bebama dati i jogurt u 7.mesecu, ali, probiotike koje proizvodi majčin organizam, a o imuno-globulinaima da i ne govorimo....ja se sve vodim onim da je majcino mleko nezamenjivo i sad ga ima a posle ne pa ga zato forsiram.
bitno je da imaš , koliko ja shvatam pravilnu kombinaciju namirnica, a vi to imate...
inače, ja dajem žitarice sa voćem, najčešće, ali polako uvodim i kiselo mleko....itd..., kao i ručak sa povrćem, najpre, pa polako i meso, ni sa tim ne treba žuriti, do 8. meseca....Ovo sve navodim, obzirom na ono što sam ja pronašla, pročitala....Meso dajem iz kašica...jer, blender ne može da mi tako i toliko usitni kada ga ja skuvam....a ima stavova da meso treba , u tzv. "kućnoj varijanti" davati tek od 10.meseca..i ima to logike...zbog tih vlakana, varenja. itd......
Meni je ovo sasvim ok raspored, čak odličan, sama pravi kobinacije...
..ne razumem te rasporede, beba u 8 ili 9 mesecu kao papa 7-8 puta, a posle 12. meseca treba da se odjednom uobroči na 4 obroka...yU obroke ne računam davanje razblaženih sokića, a ne držim se striktno ...već kako mi dete traži, kako prihvata....nekada se hranimo "očas posla", nekada..uh...."na rate"

Imamo 3 mlečna obroka.Dva čvrsta, između sokovi , čajevi, posebno....
Izgleda da sam ja jedina mama, potpuno sama sa bebom,ne samo u RL-u, već i u virtuelnom svetu....a baš me zanima kako to drugi postižu, ili je moje dete baš živa vatrica....

pozz