porodjaj posle konizacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
rossa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 8:26 pm

porodjaj posle konizacije

Post od rossa »

Pokušavala sam da nađem ovu temu ali nisam uspela...
Naime,pre šest meseci mi je rađena klasična konizacija (prethodni nalaz CIN III HSIL,otvoren konus 30x20x20 mm,ph nalaz konizata: Cervitis chronica,metaplasia squamosa,ivice konizata idu kroz zdravo tkivo)
Dakle,to je ok.
Posle tri meseca isla na kontrolu,papa II grupa,kolposkopski nalaz uredan,sve lepo epitelizuje..Naravno,idem i dalje na kontrole..ali naglašeno mi je da narednih godinu dana ne pomišljam na trudnoću..OK,ako je tako neću ni pomišljati..Ali..
Ja sada imam 33 godine...U najboljem slučaju ostaću trudna sa 34..(Kažem u najboljem slučaju jer imam sina od 7 godina,i od tada nijednu trudnoću više..)
Taj prvi i jedini porođaj mi je više nego traumatično iskustvo..Ukratko,nisam mogla da se otvorim (verovatno zbog ogromnih količina Partusistena koje sam pila od petog meseca trudnoće) pa je na kraju bilo i velikog krvarenja i tri transfuzije i satima pod kiseonikom..ma bez veze..uglavnom na kraju je došlo i do pucanja grlića..
Sada,pre konizacije mi je rečeno da su promene na grliću lokalizovane oko "starog rascepa"...
Ionako sam iskreno posle svega imala strah od porodjaja,a sad još i ovo sa konizacijom..
Da li prethodno uradjena konizacija utiče na porođaj ili nas porađaju kao i da nismo radile konizaciju?
Verujem da sam udavila sa pričom ali zbunjena sam prilično...Ne znam šta mi je činiti..A godine ipak idu.. :-? (A i ovo moje čudo sve češće naručuje brata!! :wink: )
Odgovori