Prelazak na GP sočiva

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zelenooki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 31, 2011 4:48 pm

Prelazak na GP sočiva

Post od zelenooki »

Poštovani,
prošle godine sam uzeo svoja prva sočiva-meka torična LedaSoft.Sa njima nisam baš dobro video-često mi se slika zamućivala,maglila,oči su me pekle...Dosta sedim ispred računara.Od ove godine studiram informatiku,tako da ću verovatno satima sedeti ispred njega bez prestanka.
Meni se pojavio problem sa očima-počeli su da se javljaju ispucali kapilari,crvenilo,suvoća.Oftalmolog mi je rekao da moram sočiva nositi što kraće-npr.samo kad izlazim.Zatim da koristim veštačke suze,oftalmol kapi i još sto čuda.
Nisam mogao da koristim silikonska sočiva koja su propusna za kiseonik jer imam jako velike cilindre -2,50 i -2,75...Veliki proizvođači tipa CibaVision i Bausch&Lomb ne prave sočiva sa tako velikim cilindrom.Tako da sam ja na par meseci odustao od njih.Ali ja stvarno ne volim naočare,pa me zanima da li bih mogao da nosim GP sočiva?Da li se sa njima može sedeti ispred računara i da li se mogu nositi,recimo,12 sati na dan?
Hvala na odgovoru!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Prelazak na GP sočiva

Post od klio »

Najpametnije resenje su GP kontaktna sociva,i za oci i za vid!Pozdrav!
zelenooki
Novi član
Novi član

Post od zelenooki »

Hvala Vam Klio na odgovoru.U skladu sa Vašim prethodnim savetom zakazao sam pregled u očnoj kući Lensoptic.Nadam se da će nošenje GP sočiva vremenom postati užitak.Pozdrav!
zelenooki
Novi član
Novi član

Post od zelenooki »

Klio,danas sam bio na pregledu kod prof.Marjanovića u Lensoptic-u.
Bio sam zaprepašćen kada je utvrdio da nemam cilindre -2,75 i -2,50 kako kaže Dr. iz Diopte,već -4,50 i -4,75!Bio je šokiran kako je žena uopšte mogla da mi da meka sočiva!
Nakon pregleda mi je iz prve odredio odgovarajuće GP sočivo koje gotovo da nisam osećao u oku.Takođe,uz pomoć probnog sočiva sa odgovarajućom vrednošću cilindra uspeo sam da pročitam dva reda ispod donje crte,to jest sve brojeve sa one table!
Hvala Vam još jednom na savetima koje ste mi dali,bez Vas ne bih pronašao dobrog lekara!
Odgovori