U poslednje vreme, nekoliko dana vec, imam problem sa bolovima u ocima. Dosta vremena provodim za kompjuterom u poslednje vreme citajuci na stotine strana dnevno, pa me i posle nekoliko minuta citanja zabole oci. Nisam previse obracao paznju na to, posto me zaboli samo dok citam, kad odem negde da nesto radim, ne boli me. Ali juce malo i danas skoro ceo dan me boli i kad nisam za kompjuterom. Kad pogledam u ogledalu, cini mi se da su neki kapilari pukli i da mi je oko malo, sto bi se reklo, krvavo. Osim tog bola u ocima i osecajem nekog pritiska, pocinje da me boli i glava, pogotovo u ceonom i slepoocnom delu, gde se nalazi i sam centar za vid. Cak me pocinje boleti i vilicna kost ispod usiju, pogotovo sad dok vam ovo pisem, glava i vilica me boli, ne puno, ali boli. Jutros me je isto bolela glava veoma, oci isto, ceo dan su mi pod nekim pritiskom, cak mi je i bila muka, posto sam se nesto posvadjao sa devojkom, pa sam mislio da je od toga, nervoza cista, desi se pa prodje, ali ovo i dalje boli.
Molim vas za pomoc, da mi kazete cega su to simptomi. Da li postoji mogucnost da je gluakom, mada cisto sumnjam u to, ali pitam za svaki slucaj? Ili je mozda zamor ociju od citanja za kompjuterom.
Hvala unapred.