za DR OBGYN

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nsw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 05, 2006 8:30 pm

za DR OBGYN

Post od nsw »

Draga DR Obgun, molila bih vas za misljenje! Posle sexualnog odnosa bez kondoma primetila sam na sluzokozi vagine neke promene (ravnog, plocastog oblika) i pomislila da su u pitanju kondilomi (nikad ih ranije nisam imala!). Bila sam kod mog ginekologa koja mi je rekla da je koza samo malo vise `naborana`na nekim mestima i da nisu u pitanju kondilomi. Brisevi su bili u redu. Isto mi je potvrdila i lekarka u privatnoj ordinaciji uz probu sircetne kiseline. A posto i na slizokozi usana imam dosta malih promena slicnih onima na vagini otisla sam i kod dermatovenerologa koji mi je rekao da je u pitanju HPV i da se te promene ne lece!
Uzasnuta sam i ne znam sta da radim?!?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Tesko je pomoci nekom ovako on line, zato sto mi ne mozemo da vidimo te promjene i da uradimo kolposkopiju koja je najbolja metoda za dijagnozu u ovom slucaju, ako i proba sircetnom kiselinom.
Ako Vam je uradjena ista od strane iskusnog kolposkopicara onda nemate razloga za brigu. Koliko znam u Beogradu je najbolja prof.dr.Vesna Kesic, vrlo pristupacna, dobar covjek i ljekar, pa posto nije nista hitno kontaktirajte Visegradsku ili otidjite tamo i narucite se na pregled.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
nsw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 05, 2006 8:30 pm

hvala

Post od nsw »

Hvala Vam puno na brzom odgovoru, potrazicu DR. Kesic. Volela bih da resim ovaj problem i zbog zdravstvenih i zbog estetskih razloga! Zaista ne mogu da verujem da od lekara niko nista ne preduzima, nego samo tako nezainteresovano daju odgovor da se tako nesto ne leci!
Moguce i da su sve to posledice pada imuniteta?!
Volela bih da cujem misljenja i drugih ako su imali slicno iskustvo i nacin na koji su ga resili.
Veliki pozdrav!
djuricd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 10:58 pm

Re: hvala

Post od djuricd »

Draga dr Obgun, meni su dijagnostikovani kondilomi i promene na grlicu materice. Lecila sam se i imam decka koji ne voli bas da koristi kondome. Promene na grlicu su bile bolje na kointrolnoj kolposkopiji ali bradavice nikako da nestanu cak su se pojavile i nove. Da li to znaci da su i na grlicu ponovo nastale promene? Bojim se za svoje zdravlje i kako da nagovorim decka da se i on pregleda da me ne bi ponovo inficirao ili ja njega? Koristila sam kao terapiju aciklovir kremu a kasnije vaginalete na bazi joda. Molim za pomoc jer sam vec u ocaju i strahu a ne mogu bas otvoreno sa nik\im da pricam pa ni sa deckom. :(
Milka
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Acyclovir cream !??? za kondilome ??? Kod koga se Vi lijecite ?

Kondilomi se sa grlica materice skidaju ili loop ekscizijom ili laserom, a nikakvom kremom !!!

Potrazite nekog dobrog kolposkopicara da Vas istretira !

Kako da ubijedite decka da ode na pregled ? Ne znam ! Decka mozda ne mozete da promijeniti niti njegove navike, ali mozete sebe !!! jedna informacija za Vas sve zene koje imaju carcinom grlica materice imaju partnere koji su HPV pozitivni ( imaju Human Papilloma Virus test pozitivan ), nema karcinoma grlica bez HPV...cak i da se istretirate laserom i da po nekom cudu HPV virus ode iz Vase organizma...kako cete da se sacuvate od decka koji nece ni da ode na pregled ???

Ostavljam to Vama da rijesite...
Srecno
Pozdrav,
ObGyn
djuricd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 10:58 pm

Post od djuricd »

obgyn napisao:Acyclovir cream !??? za kondilome ??? Kod koga se Vi lijecite ?

Kondilomi se sa grlica materice skidaju ili loop ekscizijom ili laserom, a nikakvom kremom !!!

Potrazite nekog dobrog kolposkopicara da Vas istretira !

Kako da ubijedite decka da ode na pregled ? Ne znam ! Decka mozda ne mozete da promijeniti niti njegove navike, ali mozete sebe !!! jedna informacija za Vas sve zene koje imaju carcinom grlica materice imaju partnere koji su HPV pozitivni ( imaju Human Papilloma Virus test pozitivan ), nema karcinoma grlica bez HPV...cak i da se istretirate laserom i da po nekom cudu HPV virus ode iz Vase organizma...kako cete da se sacuvate od decka koji nece ni da ode na pregled ???
Molim vas nismo se razumeli. Meni nisu dijagnostikovali_ne daj boze- karcinom grlica vec samo neke ppromene koje su posle terapije sa aciklovirom bile bolje a kako mislite da se ja cuvam generalno sada vec kad imam taj virus? Kako da poboljsam svoje zdravlje i imunitet?
Unapred hvala

Ostavljam to Vama da rijesite...
Srecno
Milka
Odgovori