Problem sa "dzepovima"

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
hipotenuza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 12:57 pm

Problem sa "dzepovima"

Post od hipotenuza »

U poslednje vreme mi se cesto desava da mi se upale dzepovi oko sestica. Pre 2 meseca sam isla na skidanje kamenca i kiretiranje dzepova, stanje se smirilo na neko vreme, da bi opet desni oko tih zuba, i pored redovne higijene, pocele da krvare pri ciscenju koncem ili interdentalnom cetkicom. I onda, naravno, pocne da boli. Prvo je bio problem sa donjim sesticama, a od pre nedelju dana isto mi se desava i sa gornjim. Ono sto je, izgleda, kod mene uzrok problema jesu plombe na tim zubima koje su pocele da menjaju oblik ("trose se"), kompozitne su i postavljene pre 10-15 godina, te se ispod njih zadrzava hrana. Ja, onda, koncem ili cetkicom ulazim ispod plombe, i to cini mi se, svaki put sve vise. :( Razgovarala sam sa stomatologom, on smatra da plombe ne treba da diram dokle god nemam problem sa zubima, vec da nastavim sa pojacanom higijenom. Na dve donje sestice je izvadjen zivac; na tom mestu, on rece, ni nova plomba ne bi mnogo popravila situaciju, vec ce morati krunica da se uradi, a i to, opet, kad bude bilo potrebe. Interesuje me sta vase misljenje. Sta mi valja ciniti?
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: Problem sa "dzepovima"

Post od ZubaNiš »

Ja mislim da je vreme pravo za menjanje plombe! Iako je zub umrtvljen, on i dalje moze da se kvari, pa ako se ceka da se taj novi kvar vidi, moze zub biti vec dosta oslabljen i zaista ce mu biti potrebna krunica. Moj savet je da potrazis nekog ko hoce da ti promeni plmbu, jer zadrzavanje hrane ispod plombe i stalna upala dzepa su, po meni, sasvim dobar i dovoljan razlog za promenu plombe. pozdrav
hipotenuza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 12:57 pm

Post od hipotenuza »

Hvala na savetu, Zubo! :) Ponovo krecem u potragu za dobrim stomatologom, a taman sam pomislila da sam ga nasla. :roll:
Jova988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:38 pm

Post od Jova988 »

Moj otac često ima problema sa džepovima. Ne znam tačno na kom zubu. Bitno je samo da se redovno odlazi kod zubara i očisti džep. Nije imao nikakvih većih problema jer redovno održava zube.
rale82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 11:35 am

Post od rale82 »

Meni zubar par godina cistio dzep i na kraju ispalo da mi je zatvorio pokvaren zub pa je morao da ga izvadi. Dzepa nije ni bilo
ercovka Dragana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2012 4:09 pm

Post od ercovka Dragana »

Od srca bih TI preporucila
dr Aleksandra Markovic. Ordinacija se nalazi u YU Biznis Centru na Novom Beogradu, 2 stanice nakon TC Usca. Adresa tacna- Bulevar Mihaila Pupina 10, zgrada G, visoko prizemlje, lokal 11. Telefon 064 369 91 98 ili 011 31 31 100. Verujem da cete prijatnim savetom i kvalitetnom uslugom, biti jako zadovoljni!
Pregled je besplatan!

hipotenuza napisao:Hvala na savetu, Zubo! :) Ponovo krecem u potragu za dobrim stomatologom, a taman sam pomislila da sam ga nasla. :roll:
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Post od dural29 »

Da ne otvaram novu temu vec da se na ovu prikacim, ako nije problem, naravno :lol: Elem, takodje imam veeeeeelikih problema sa dzepovima. U pitanju su dzepovi u zoni 4-5-6 zuba gore i levo i desno. Dakle, posle jedenja piletine i uglavnom mesa to postaje strasno. Hrana se najverovatnije tu uvuce, upali mi desni da je to strasno. Odlazak stomatologu se zavrsava ciscenjem (ni malo nezno) tih dzepova onom njegovom kukicom, krvi do kolena i tako to..isperem hidrogenom i aj bezi kuci..i stvarno posle dan, dva bolova zbog iritiranja svega toga sve nestaje, do sledeceg puta, naravno. Ja tu ne mogu prici koncem, a interdentalnom cetkicom se samo jos vise unakazim i pustim krvi. Zubar mi samo kaze da moram cesce da radim interdentalnom. Da li postoji jos nesto? Da li da idem kod drugog za drugo misljenje? Ja ovako ne mogu da zivim, da non stop pazim kako jedem i kako grizem. Odlepicu od toga vise. Da li bi mi pomoglo to kiretiranje? Gde da idem? Aj pomagajte..
Odgovori