Stomatolog preporucuje bravice,sta da radim? :S

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Slavenko95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 2:00 pm

Stomatolog preporucuje bravice,sta da radim? :S

Post od Slavenko95 »

Bio sam kod stomatologa i to porodicnog!Kad sam bio manji pitao sam ga da li treba da nosim protezu,on je rekao da ne treba jos.Sad imam 17 godina,i imam dijastemu,koja mi "smeta",ko je ima zna o cemu pricam :) Znam da je najvaznija higijena,ali svako zeli nesto vise.Rekao je da imam dubok zagrizaj,i da bi ispravio dijastemu treba mi fiksna proteza sa bravicama,ali ona je preko 500e O.o Sto je za moj budzet...preveliko,nazalost.Dijastemu mi ima otac,a imao je i brat,ali on je dok je bio manji nosio "nocnu" protezu(ili kako se vec zove),i uspeo je.Sad ne verujem da bi me zeznuo stomatolog,ipak kod njih radim stalno,a i porodicni je,ali o5 nzm sta da radim,kad nisam dobio šok kad je rekla da to treba :// Trudicu se da docaram sto je bolje moguce :) Cuo sam za one fasete,i tako neke preparate,ali nzm sta dalje ://

Ovako izgleda dijastema :
Slika

U doljnoj vilici... 2 para jedinica su mi maaalo izbacene napred,i imam dubok zagrizaj.

Slika

Izgled sa strane :

Slika

Slucajno sam naleteo na ovu sliku,a i citao sam na ovom forumu u jednoj temi nesto o njoj,sad o5 nzm :// Znam da stomatolog zna sta radi bolje nego ja,ali to mi je zelja,samo da uklonim to :$

http://www.inmanaligner.com/how-it-works/index.php

Pozdrav.
lela.bih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 8:38 am

Re: Stomatolog preporucuje bravice,sta da radim? :S

Post od lela.bih »

zdr
kod ``prave`` tj. nasljedne dijasteme uzrok je duboki frenulum..terapija je prvo frenulektomie...prazan prostor izmedju zuba se moze kompositima ili veneer zatvoriti u ovom slucaju prazan prostor izmedju zuba ne smije biti velik...ako je velik regulacija kroz ortodonciju poz
Odgovori