Ne osecam prazninu u stomaku posle velike nuzde

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Ne osecam prazninu u stomaku posle velike nuzde

Post od Beki-Reki »

Jako retko mi se dogodi da osetim ono olaksanje u stomaku. Stalno imam utisak da mi je jos pun stomak. Pored toga imam i masniju stolicu sto malo pretstavlja problem u kolicini papira koji mora da se potrosi...
Stolicu imam redovno svaki dan a nekada i 2x na dan ali bas retko imam osecaj da sam u potpunosti prazan.
Sta mogu preventive radi da promenim u ishrani, ubacim na neki period nesto da pijem da se malo regulise stanje itd.
Zamolio bi za savet neki.
Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Re: Ne osecam prazninu u stomaku posle velike nuzde

Post od Sarlot »

Cao, ja sam takodje imala taj osecaj, i bio mi je tvrd stomak non-stop. Pomislila sam da sam trudna :) U sustini, kod mene je to bilo zbog lekova, pila sam malo vise vrsta pa su oni izazivali tu nadutost. Pa mozda je i kod tebe taj slucaj, ne znam. Mogu da ti kazem da je mene to prestalo samo od sebe,odnosno kada mi je doktor jedan po jedan lek izbacivao. A trajalo je nekih 5-6 dana.
Pozzdrav
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

treba prvo iskljuciti postojanje oboljenja organa za varenje prvenstveno jetre i pankreasa koji mogu da daju tu masnu stolicu,javi se svom lekaru da ti da uput za gastroenterologa i osnovne analize,ako je tu sve ok onda mozes korigovati ishranu u smislu vise kuvano podeljeno u vise obroka kolicinski manja,sa dosta tecnosti.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Hvala na javljanju i sugestiji. Videcu da obavim u skorije vreme.
Inace ne pijem nikakve lekove pa to mogu odma da iskljucim.
Odgovori