pitanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jovana037
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2012 10:32 pm

pitanje

Post od jovana037 »

Zdravo svima,imam jedno pitanje...
Imam 24 godine i vec zadnje dve,tri godine imam problema sa stolicom, tacnije ne idem redovno (svaki dan) u wc,vec svaki drugi, treci dan kako kad.. Ponekad (mada ne znam od cega zavisi) dok idem u wc osetim kao da me nesto recne (to traje bukvalno 2 sekunde) i kad se obrisem vidim 2-3 kapke krvi. Bila sam kod doktora pre otprilike dve godine zbog toga i doktorka mi je rekla da su verovatno u pitanju hemoroidi i da je to veciti problem studenata zbog neredovne i suve ishrane, preporucila mi je da jedem sto vise kuvanu hranu, sto vise tecnosti i voca i da za dorucak jedem zitarice sa mlekom ili jogurtom. Primetila sam da kad doruckujem zitarice i hladno mleko, sat, dva posle dorucka uglavnom idem u wc. Prosle godine sam opet otisla kod doktora zbog istog problema i doktorka mi je dala da pijem neki sirup za omeksavanje stolice, ja sam to pila oko mesec dana, isla sam u wc svaki dan,nekad i dva puta dnevno i nije bilo krvi. Ali problem se vratio,s tim sto je sada malo drugacija situacija. Idem u wc nista me ne boli,ali kad se obrisem vidim malo vise krvi, roze boje (bas,bas roza boja, kao razvodenjena) i to mi se desilo vec 2 puta zaredom, tako da planiram da odem kod doktora i pretpostavljam da ce mi dati uput za gastroenterologa. Zanima me da li su u pitanju hemoroidi i ako moze neko da mi objasni kako izgleda pregled kod gastroenterologa? Unapred hvala
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Re: pitanje

Post od Ikar »

99% su hemoroidi zbog tvrde stolice. Sreća u nesreći je da su rodavnice zdrave hrane pune raznih muslija ostalih preparata koji su dobri protiv tvrde stolice.
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Odgovori