Molila bih tumačenje, tj. bliže objašnjenje ako je moguće.
Dijeagnoza: NEOPLASMA MALIGNUM MAMMAE
Nalaz: Načinjena gornja spoljašnja kavdrantektomija leve dojke.
- PH Ca ductale infiltrativum chirrosum gr. II sa prisutnom perineuralnom i sakularnom invaziom. Tumor promera 20x25 mm lpl 0/2, ER 8, PR 7, HER2+
- RTG snimci skeleta uredni
- USG abdomena uredan nalaz
Indikovana hemioterapija po protokolu (FAC) AC x VI serija, uz Nolvadex 2x10 mg uz ozračivanje.
Nadam se da sam označila debljim snovima za šta mi treba objašnjenje i da mi odgovorite koliko traje jedna serija hemoterapije.
Rak dojke
Re: Rak dojke
Molio bih Vas da mi protumacite dg.
CARCINOMA LOBULARE IN SITU(L CIS) et lobulare invasivum glanduale mammae cum microcalcficatione focale,HG 2, NG 2,pTx (pT2?);Nottingham Histologic Grade II:3+2+1=total score 6(AJCC/UICC TNM, 7th ed).
Posle ovog histopatoloskog nalaza uradila sam biomarker tkiva koji mi je odstranjen i nalazi su sledeci:
Isecci tumorskog tkiva markirani sa ANTI-ESTROGENOM:PREMA UK NEQAS-ICC STANDARIMA (2000g),SCORE:7.(POZITIVNO).
Isecci tumorskog tkiva markirani sa ANTI-PRGESTERONOM:PREMA UK NEQAS-ICC STANDARIMA (2000g),SCORE:6.(POZITIVNO).
Testiranje na HER-2 dalo je negativnu ekspresiju preko citoplazmatskih membrana,SCORE:0.
Hvala unapred.
CARCINOMA LOBULARE IN SITU(L CIS) et lobulare invasivum glanduale mammae cum microcalcficatione focale,HG 2, NG 2,pTx (pT2?);Nottingham Histologic Grade II:3+2+1=total score 6(AJCC/UICC TNM, 7th ed).
Posle ovog histopatoloskog nalaza uradila sam biomarker tkiva koji mi je odstranjen i nalazi su sledeci:
Isecci tumorskog tkiva markirani sa ANTI-ESTROGENOM:PREMA UK NEQAS-ICC STANDARIMA (2000g),SCORE:7.(POZITIVNO).
Isecci tumorskog tkiva markirani sa ANTI-PRGESTERONOM:PREMA UK NEQAS-ICC STANDARIMA (2000g),SCORE:6.(POZITIVNO).
Testiranje na HER-2 dalo je negativnu ekspresiju preko citoplazmatskih membrana,SCORE:0.
Hvala unapred.