bela tackica na zubu

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
iverson
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 8:08 pm

bela tackica na zubu

Post od iverson »

imam belu tackicu na gornjoj jedinici, dvojci, i trojci, ne vidi sew golim okom vec pod svetlom. sta su te bele tacke? i da li mogu da se otklone?
ercovka Dragana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2012 4:09 pm

Re: bela tackica na zubu

Post od ercovka Dragana »

iverson napisao:imam belu tackicu na gornjoj jedinici, dvojci, i trojci, ne vidi sew golim okom vec pod svetlom. sta su te bele tacke? i da li mogu da se otklone?
Nemoj cekati, slobodno pozovi telefonom mog zubara, koji ce ti strucno objasniti o cemu je rec. Ako treba i pregled, besplatan je, ne brini! Ja sam skoro bila....na Novom Beogradu, 2 stanice nakon TC Usca. Telefon 064 369 91 98 ili 011 31 31 100.
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: bela tackica na zubu

Post od ZubaNiš »

Ne mogu sa sigurnoscu da vam kazem ovako. U principu, moguce je da je kvar, pocetni tek, ali posto se nalazi na vise zuba i to na prednjima, gde je kvar redji na prednjoj strani zuba, verovatno se radi o poremecaju u toku izgradnje zuba. Naime, dok se taj deo zuba mineralizovao, moguce da je nastao neki disbalans u organizmu. Moguce je pak i da je neka blaga fluoroza. U svakom slucaju, mozete otici do nekog zubara da vam sa sigurnoscu kaze.
Odgovori