POREMECAJ CIKLUSA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
POREMECAJ CIKLUSA
Postovani, imam vise problema koji su se javili u zadnje 2 godine nakon poremecaja ciklusa koji je trajao nekoliko meseci. Naime, ciklus se skratio na 24 dana uz ovulatorno krvarenje. Nakon toga se vratio na 28 dana ali sam pre 1,5 dana otkrila miom na materici a nakon 6 meseci su se pojavile ciste na grudima-fibrocisticne grudi. Takodje su otkrivena dva cvorica na stitnoj zlezdi koja su se, na skoroj kontroli,malo uvecala( sa 5 i 6 mm na 7 i 10 mm) i vide se kalcifikati i mala cista uz jedan cvoric u jednom lobusu zlezde. Proverila sam hormone 3.dana ciklusa na preporuku dr-FSH 9,06mlU/ml a ref.vrednost za folikularnu fazu je od 3,5-12,5, LH 3,02mlU/ml(ref.vrednost za fol.fazu je od 2,4-12,6), prolaktin 201(za zene ref.vrednost je od 40-530mlU/l), estradiol 38,8pg/ml(25-195 za folik.fazu), testosteron 0,131ng/ml(0,06-0,82), T3 1,76nmol/l(1,3-3,1), T4 103nmol/l(58-161), TSH 1,89mikrolU/ml(0,400-4,000), AMC-At(TPO) 5,25IU/ml(0-10), ATG-At <10 (0-25,3). Progesteron sam proverila 21. dana a dobila menstruaciju 24.dana pa je vrednost bila niska 2,75ng/ml. Ponovila sam progesteron ovog meseca ali 17. dana i vrednost je 8,74ng/ml a ref.vrednost za luteinsku fazu je od 1,5-22,6. Inace imam poremecaj sna zadnje dve godine,kao i smanjen libido i bolne odnose sa partnerom.Zadnja 4 meseca mi se ponovo skratio ciklus na 24 dana uz ovulatorno krvarenje,pojavu akni i bolne grudi,sada imam cistu i na drugoj dojci..Posto je FSH 3 puta veci od LH dr mi je preporucila da proveri AMH i inhibin B i vrednosti nisu sjajne,inace imam 29 godina.AMH je 0,475ng/ml sto spada prema laboratoriji u smanjenju plodnost(0,308-2,199) i inhibin B je 61,7pg/ml (cut off vrednost je 80pg/ml a ref.vrednost je za reproduktivno doba od 15-200. Molim Vas za savet, da li postoji veza izmedju ovih simptoma koji su se javili nakon prvog poremecaja ciklusa pre 2 god. i da li mogu spreciti da dodje do pogorsanja istih jer mi je ciklus ponovo skracen? Zaboravila sam da napomenem ceste urinarne infekcije,odmah nakon esherihije u cervikalnom i vaginalnom brisu su pronadjene enterococus i morganela morganii sto sam, nadam se, izlecila ciprocinalom(nakon letovanja cu otici zbog kontrolnog brisa kod dr) Unapred zahvalna
Re: POREMECAJ CIKLUSA
pozdrav i za tebe
nova sam na sajtu tako da i ja imam problem :
nova sam na sajtu tako da i ja imam problem :