Da bi imali sto bolju sliku opisacu od pocetka sve.
Kao sto pise u naslovu imao sam perforirani apendix (iliti puknuto slepo crevo) koji sam operisao 11. marta. Nakon operacije rana mi se inficirala i zagnojila i to sedmi dan (dan kad sam trebao da budem pusten). Ostao sam u bolnici jos 2 nedelje posle toga jer su morali da me rasiju i ociste sav taj gnoj. Nisu me zasivali posle toga jer su na nalazima od brisa koji su uzeli bile neke 3 bakterije (Escherichia...druge dve se ne secam). Nakon pustanja iz bolnice isao sam na previjanje mesec dana jer sam imao otvorenu ranu koja je trebala da zaraste sama od sebe.
Sad kad je proslo vise od 3 meseca po mom nekom laickom razmisljanju ne bih trebao da osecam nikakve bolove. Medjutim meni se desava da osetim kao neke ubode sa vremena na vreme. Taj bol nema veze sa naprezanjem stomaka niti nekim fizickim aktivnostima (poceo sam sa voznjom bicikla, plivanjem). Bol se javi na sekund samo i to na mestu oziljka ili malo ispod njega. Ovih par meseci sam bas bio pazljiv da se ne opterecujem fizicki uopste jer se plasim da ne dobijem bruh posle ovog. Svaki dan proveravam da mi nije nesto iskocilo, pipam stomak da vidim jel boli, ali nista. Nasumice se javlja, dal sedeo, setao...
Planiram da odem na kontrolu sledece nedelje, ali s'obzirom na strucnost mojih lekara odavde, ne znam koliko da se uzdam u njihovu dijagnozu ako je imaju... Da li neko ovde ima neki savet ili je sve to normalno?
Perforirani apendix
Re: Perforirani apendix
Moguće da je od dugotrajnog zarastanja rane,pošto su morali da je očiste od infekcije(koju si sigurno tamo zapatio).Moguće da je ostao debeo ožiljak koji izaziva taj trenutni bol kako ti kažeš peckanje.Nebi bilo loše da to lekar malo pipne pa ćeš videti dali na dodor njegov osetiš jak bol ili ne.
Hoće rana da malo boli mislim na mestu gde je napravljen rez,na promenu vremena.Meni se to događa pa i mnogima posle neke operacije.
Da je nešto opasnije mislim da bi se pokazalo na samoj rani.Kao crvenilo,otok.
Hoće rana da malo boli mislim na mestu gde je napravljen rez,na promenu vremena.Meni se to događa pa i mnogima posle neke operacije.
Da je nešto opasnije mislim da bi se pokazalo na samoj rani.Kao crvenilo,otok.