Testovi na hlamidiju, bris ili iz krvi?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
maleana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2012 11:29 am

Testovi na hlamidiju, bris ili iz krvi?

Post od maleana »

Postovani,

Molila bih Vas za odgovor. Ja sam radila testove na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. rezultati su pokazali da sam negativna na hlamidiju, a pozitivna na ureaplazmu i mikoplazmu. Moj decko je zatim uradio bris, i dobio je da je pozitivan na hlamidiju a negativan na miko i ureaplazmu. Zatim je uradio test na hlamidiju iz krvi, i pokazao je sledece rezultate Prvi test IgA
0.17 , a od 3 do 4 je granicna vrednost, a preko 4 je pozitivno, drugi test igG 3.41 , a granicna vrednost je od 10 do 15, a preko 15 je pozitivno. Kom testu verovati? I ako je negativan, zasto rezultati iz krvi nisu nulte vrednosti? Mozda je ovo pocetak infekcije? Kako je uopste moguce da on nema niko i ureaplazmu?
Ja bih Vas zaista molila za odgovor.
Zahvaljujem se!
Srdacan pozdrav!
mukica3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 4:38 pm

Re: Testovi na hlamidiju, bris ili iz krvi?

Post od mukica3 »

Naj pouzdaniji test za hlamidiju je bris PSR metodom.

Hlamidija kod muskaraca zna da se uvuce malo dublje zato PSR metodom i strucnim uzimanjem brisa nema nikakve dileme.

Postoji mogucnost da spadas u 1% populacije koja se ne zarazi hlamidijom iako je partner ima .

Uradi i ti PSR metodom i znaces na cemu si.

Pozzzz
Odgovori