Sat za merenje secera u krvi

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
nekromanser
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 12:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Sat za merenje secera u krvi

Post od nekromanser »

Pre dve godine sam saznao da postoji aparat za merenje secera koji izgleda i nosi se kao rucni sat. Raspitivao sam se kod endokrinologa o tome i video neke prezentacije. Aparat meri secer u intervalima od jednog minuta infracrvenim zracima kroz kozu. Ima alarme za niske i visoke vrednosti secera. Da li ovakav aparat uopste postoji u prodaji kod nas ili u svetu?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Potrazi poruke vezane za GlucoWatch na ovom forumu
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Bezveze stvar.. opet moras da se bodes u prst par puta dnevno da bi kalibrirao taj sat.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
nekromanser
Novi član
Novi član

Post od nekromanser »

:( Izgleda da sam ziveo u snovima. Ovaj sat mi ne bi resio ni pola problema.
Jako mi je tesko da drzim secer uvek na istoj vrednosti jer ne mogu da sredim da mi zivot bude ujednacen svaki dan. Imam 25 godina, cesto izlazim a vise ne zivim sa mamom i tatom koji su o svemu tome vodili racuna. I povrh svega u poslednje vreme uopste ne osecam hipoglikemiju, cak i kada mi secer padne na 1-2. Samo se onesvestim.
Ovaj sat mi je izgledao savrseno resenje za prcenje secera i doziranje insulina.....sve do sada.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Probaj sa insulinskom pumpom, ona je "majka mara" za tu tvoju zivotnu situaciju! Zanima me na kojoj si terapiji i, ako ti nije tesko, da mi objasnis jedan svoj dan kad "ne mozes da se sastavis". Mozda mozemo da pomogemo!? :wink:
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Kako ja lepo razumem ovu situaciju!!!
I meni je teško da vodim ritmičan život. :-?
nekromanser
Novi član
Novi član

Post od nekromanser »

Situacija je sledeca: Primam Actrapid tri puta dnevno pred obroke i Insulatard jednom pred spavanje. A problem je kada primim Actrapid a ostanem budan (aktivan) citave noci. A dok sam aktivan moram i da jedem. Tako da mi secer bude visok citave veceri i da bih ga vratio u normalu preskocim dorucak i dam redovno insulin.

Jos jedan od problema je sto u poslednje vreme uopste ne osetim hipoglikemiju pa mi se desi da se onesvestim. Zato secer drzim uvek na malo visoj vrednosti dok nisam kod kuce.

Mislim da ovde nema alternativnog resenja. Najbolje sto mogu da uradim je da regulisem svoje aktivnosti.

Imam par pitanja da postavim. S obzirom da sam se ranije aktivno bavio sportom (2-4 sata treninga dnevno) i da sam poslednjih 5 godina sve to zapustio, koliko bi pozeljno bilo da ponovo pocnem da treniram? I da li bi to smanjilo doze insulina koje primam? Doktor mi ne savetuje da treniram zbog bubrega (ponekad mi je proteinourija visoka). Ja se osecam fenomenalno posle sat-dva umerenog vezbanja. Al' ne znam da li je to dobro za bubrege.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Što se tiče insulina i različitih rasporeda aktivnosti tokom pojedinih dana, savetujem ti da sa lekarom nađeš drugu kombinaciju insulina za takve dane. Postoje i mixtardi i analozi koji su odlični za takve kombinacije.
Što se vežbanja tiče, ja bih nastavila sa umerenom aktivnošću i na svaka 3 meseca u prvo vreme proveravala nivo proteina u urinu. Ako se ti dobro osećaš i ako su ti rezultati dobri, ne vidim razloga da prestaneš. Tvoj doktor verovatno misli na teške treninge u teretani i tome sl. ...?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Accu-Chek Go

Post od zorankov »

Koliko košta aparat za merenje šećera u krvi Accu-Chek Go, i da li ga se može nabaviti u nekoj apoteci u grad (širi centar, okolina Pravnog)?

Hvala unapred.
:)
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm

Post od Sladjana G. »

Kosta oko 3500 dinara,a ja sam ga dobila postom direktno od ovlascenog distributera.U pitanju je bio kvar na prethodnom Accu Chek Aktiv aparatu,a oni su mi za 2 dana dostavili nov Go,naravno bezplatno.Vrlo su poslovni i ljubazni,pa pokusaj kod njih da se informises ,oni najbolje znaju gde distribuiraju aparate.Telefon 011 3051 400 ili 011 3051 436 ili www.adoc.co.yu.Inace ,aparat je super!
jelena j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:48 pm

Accu - Chek aparati

Post od jelena j »

Vidim da se neki od vas raspituju za cenu aparata. Ne videh datum, nadam se da nije kasno. Ako ste na 4 doze (i vise) dnevno mozete da dobijete aparat na recept i 50 traka mesecno. Za Accu - Chek Active i Go sam sigurna. Cak mozete da birate. Mene su u Apoteci pitali koji zelim. Znaci u drzavnim apotekama u kojima nabavljate i insulin na recept, moze i ovo. Malo se nasetate od endokrinologa preko lekara opste prakse, i komisije koja sve to odobrava, ali mislim da se isplati. Posle samo kod svog lekara idete po nalog za trake.
Pozdrav, Jelena.
zorankov
Novi član
Novi član

aparat za mrenje šećera

Post od zorankov »

Nisam na insulinu, samo sam "sumnjiv" na dijabetes. Hteo sam čisto da proveravam sm sebi nivo šećera u različito doba dana.
Hvalasvakako.
Zoran Kovačević.
jelena j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:48 pm

Post od jelena j »

Dragi Zorane (tako bese ime? Izvini, ja na to bas i ne obracam paznju :-? ), ako si "sumnjivi na secer", 1. savet je vodi racuna o ishrani i fizickoj aktivnosti. Ne bi bilo lose da odes kod nekog dijetologa, a 2. prodavnice u kojima su ok i sa cenama i sa ljubaznoscu su"Bella Vita" u Starom Merkatoru i u T.C. Slavija Svetog Save 16. Nisu losi ni u YUBC na N.Bgd radnja je Dijabeta Vita.
Srecno!

P.S. Nadam se da ve sumnjivost prolazna :)

Jelena J.
zorankov
Novi član
Novi član

savet

Post od zorankov »

Hvala i za ovaj savet,
Z oran
Odgovori