Imam 27 godina i vec duze vreme se patim sa iritabilnim kolonom. Zelela bih odmah da napomenem da je dijagnoza izvedena anamnesticki, te da mi nije radjena kolonoskopija.
U principu, kad god redovno idem u WC meni je sasvim dobro, problemi nastaju svaki put kada preskocim jutarnji odlazak u toalet.
Poslednjih dana mi je stomak zaista u boljem stanju, ali su mi se pojavili novi simptomi, naime, osecam konstantan pritisak u predelu desne prepone (ne osecam nista pod prstima), kao i izvesnu nelagodnost (nesto izmedju blagog trnjenja i zmaraka) u predelu iza kolena desne noge. Sve to me je uzasno unervozilo.
Bila sam kod lekara opste prakse i posto su mi analize krvi savrsene, receno mi je da je sve to najverovatnije posledica stresa tj. svakodnevnog pritiska...u sta nisam sigurna da treba da verujem.
Svakako planiram da posetim gastroenterologa u skorije vreme, da potvrdim svoju dijagnozu.
U medjuvremenu, moze li neko da mi kaze da li je moguce da su moji novi simptomi povezani sa IBS-om i kom lekaru bih trebala eventualno da se obratim za pomoc (osim gastro)?
Hvala ljudi