Prva trudnoca posle 35 god....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Djumbir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 12:15 pm

Prva trudnoca posle 35 god....

Post od Djumbir »

Prvo da postavim pitanje:zelela bih da ostanem trudna :roll: ali mi to ne polazi za rukom...pa me zanima sta je potrebno da znam,pitam i da radim da bih napredovala u tom smeru :o ?U januaru su mi na ultrazvuku videli nesto,na sta su sumnjali da je beba ali se ispostavilo da nije,radila sam test krvi i BB test.
Na pregled sam otisla zato sto sam prokrvarila,van ciklusa...i sada pijem folnu kiselinu,imam ciklus koji malo ide +,- 1 dan(malo kasni ili dodje ranije),nisam radjala i nisam imala abortuse...
Imam 36 godina i smatram da :-? sam zdrava,pa me zanima kako do bebe!? :o
kockolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 8:36 pm

Re: Prva trudnoca posle 35 god....

Post od kockolino »

Djumbir,
Koliko dugo pokusavate da dobijete bebu? Ako je kod tebe sve u redu, onda tvoj partner treba da radi ispitivanja, mozda kod njega nesto nije u redu..
S obzirom da imas 35 godina, ne mojte gubiti vreme, vec odmah krenite na ispitivanja.. Moze da bude ozbiljno (ne daj boze) kao sto je slucaj kod nas.

Pozz
Kockolino.
Djumbir
Novi član
Novi član

Post od Djumbir »

E,uradjen mi je nalaz na hlamidiju-negativan,mikroplazmu-negativan i ureaplazmu....taj ne razumem bas(pise da 10000 CUU/ML i osetljivost na 5 nekih preparata),davala sam i progesteron i vrednost je 12,52
Sad...ko ce to da mi objasni...hvala i jedva nadjoh ovo moje pitanje :(
Djumbir
Novi član
Novi član

Post od Djumbir »

Dobar dan...evo mene sa novim nalazima,pa ako neko zna da mi protumaci...doktorici idem za dve nedelje,nemam ni net ali cu kada stignem procitati vase savete :)
radila sam hormone ,3 dan od pocetka ciklusa...
FHS 8.75
LH 3.31
Estradiol 204.00
Prolaktin 367.56
Testosteron 0.88
a Estrogen sam radila u martu-6 dan i vrednost je 12.51
e,sad...imam uredne menstruacije,uredne odnose...
ako neko ima iskustva,zeli da me posavetuje...rado cu saslusati i hvala :)
Djumbir
Novi član
Novi član

Post od Djumbir »

I hvala na strpljenju ObGym -u :)
Odgovori