Promene na usnama

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Koak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 20, 2012 1:20 pm

Promene na usnama

Post od Koak »

Dobar dan,
jedno pitanje, na gornjoj usnici mi se cesto javljaju "neke " promene koje nestanu same od sebe i traju po dan dva!
Pr. sa desne strene u gornjoj starni je bilo 2-3 dan rapavo na dodir jezikom,da sam u pocetku mislila da napipavan nadusnice! Pa je to nestalo, sada imam sa druge strane osetljivost kao da ce mi izaci groznic, a to mi se desava cesto i to nestane samo od sebe!
Napominjem imam 50 godina i dijabeticar sam, i jedino sto trenutno imam "neke " probleme sa zucnom kesom!
Cula sam da promene na usnicam mogu da nagoveste neke unutrasnje probleme u organizmu, pa me interesuje da li je to problem i kod mene? Cim vam se obracam znaci da je postalo jako dosadno i da mi smeta!!!!!!! :(
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Promene na usnama

Post od milanche_srb »

Postovana,
Potreban je pregled stomatologa koji je specijalista bolesti usta, tj. oralne medicine, pa ako postoji u mestu gde zivite otidjite na pregled. Samo tako se moze doneti pravilna dijagnoza, a u skladu sa tim i terapija. Mozete se javiti i maksilofacijalnom hirurgu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori