Lecenje hlamidije

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mimmaD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 10:51 pm

Lecenje hlamidije

Post od mimmaD »

Molim za odgovor! U duzoj sam monogamnoj vezi. Moj partner je letos radio briseve (tj testove na bakterije, zaista ne znam kako se to kaze kod muskaraca :-? ) i bio je negativan. Meni je prilikom papanikolau pregleda proslog meseca uocena infekcija na grlicu materice. Uradila sam briseve- pozitivno na hlamidiju i ureaplazmu. Doktorica mi je danas prepisala terapiju- hemomicin i dovicin, pa ponovni pregled za 3 nedelje od zavrsetka terpapije. Takodje, rekla je da i moj partner mora uzimati terapiju hemomicinom. Tu je problem! On je protivnik uzimanja antibiotika ( :x ) i zeli da ode ponovo na testiranje kod svoje doktorke (poznata, skupa, veruje joj vise nego Bogu) i ako pokaze da je negativan nece uzimati hemomocin. Ja pokusavam da ga ubedim da nijedan test nije pouzdan 100%, ali izgleda da ne vredi...Znam da hlamidija ostavlja ozbiljne posledice i zaista ne bih sa time da se igram. Dakle, sta ciniti? AKo je on negativan, da li da uzima hemomicin, tj da li mora? I kojim medicinskim argumentom da ga ubedim? Pozdrav!
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Re: Lecenje hlamidije

Post od Maksimus_X »

Hemomicin nije tako bezazlen lek! Moze da izazove ozbiljne neuropsihijatrijske nuspojave, doduse retko, ali nikad se ne zna!!!. Takdoje se povlaci po jetri danima... skoro nedeljama nakon uzimanja, a talozi se po fibroblastima i fobrocitima - moze da osteti vezivno tkivo. Da ne govorim o gastro-intestinalnim smetnjama... koje se 100% dobijaju, naorcito nakon primene veoma visokih doza - za hlamidiju 1 gram odjednom! Ako postoji neki nacin da koristite manje doze, popricajte sa lekarom! Naravno, potrebno je da oboje pijete antibiotike... to sto njemu hlamidija nije dokazana (koja se ionako tesko dokazuje) ne znaci da je nema... zato je vazno da za vreme lecenja oboje apstinirate od seksa, i uzimate propisanu terapiju. Jos jednom... hemomicin nije bezazlen!
Odgovori