Molim za odgovor! U duzoj sam monogamnoj vezi. Moj partner je letos radio briseve (tj testove na bakterije, zaista ne znam kako se to kaze kod muskaraca

) i bio je negativan. Meni je prilikom papanikolau pregleda proslog meseca uocena infekcija na grlicu materice. Uradila sam briseve- pozitivno na hlamidiju i ureaplazmu. Doktorica mi je danas prepisala terapiju- hemomicin i dovicin, pa ponovni pregled za 3 nedelje od zavrsetka terpapije. Takodje, rekla je da i moj partner mora uzimati terapiju hemomicinom. Tu je problem! On je protivnik uzimanja antibiotika (

) i zeli da ode ponovo na testiranje kod svoje doktorke (poznata, skupa, veruje joj vise nego Bogu) i ako pokaze da je negativan nece uzimati hemomocin. Ja pokusavam da ga ubedim da nijedan test nije pouzdan 100%, ali izgleda da ne vredi...Znam da hlamidija ostavlja ozbiljne posledice i zaista ne bih sa time da se igram. Dakle, sta ciniti? AKo je on negativan, da li da uzima hemomicin, tj da li mora? I kojim medicinskim argumentom da ga ubedim? Pozdrav!