Chlamidia trachomatis i planiranje trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
LaDonna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 7:16 pm

Chlamidia trachomatis i planiranje trudnoce

Post od LaDonna »

Dragi moji,

Nova sam na forumu. Nekoliko dana sam iscitavala postove na Ginekologiji ali nikako da povzem ono sto meni treba...
Danas sam uzela laboratorijski nalaz:
VS - III grupa, aminski test-uredan, vaginalni, cervikalni bris, AB- u redu, mycopasma hominis-uredan, ali:

Chlamidia trachomatis - pozitivna
Ureaplasma urealyticum: doxycyclin- S (osjetljiv)
azithromicyn - S (osjetljiv)
ofloxacin- S (osjetljiv)
ciprofloxacin - I (umjereno osjetljiv)

U soku sam..Svi moji gin.pregledi do sada pokazali da je samnom apsolutno sve u redu. Suprugovi nalazi, od prije mjesec dana, spermokulture i spremograma-odlicni... ?!

Svi moji nalazi brisa odlicni, osim jednog Chlamidia trachomatis-pozitivna ! ?
Uzas !
Napominjem da nikada u zivotu nijsam imala ginekoloskih problema, nikada sekret, moj ciklus je vise nego uredan (na 28 dana)...osim ovo sad-BUM !
Za dva dana idem kod svog ginekologa sa svim analizama...ali bi mi znacila bilo koja Vasa rijec iz licnog iskusta...

Molila bih da mi kazete da li je neko imao ovaj problem kada je u pitanju uzrok trenutne neplodnosti, kako je teklo lijecenje i poslije koliko se desila trudnoca ?

Napomena: Suprug i ja smo dvije godine u braku, a skupa smo 6 godina. Od prvog dana braka, znaci dvije godine, pokusavamo da dobijemo bebu..
Ova nova informacija, tacnije kontstacija Chlamidije. mi govori da je vjerovatno ona smetnja...ali u meni se probudio uzasan strah..strah od mogucih posljedjica, koliko dugo li je imam i samo jedno glavno pitanje mi bruji u glavi:

Kada cu ostati u drugom stanju ?

P.S. Vec 4-5 dana imam skudno krvaranje izmedju ciklusa (od prilike je bas period sredine ciklusa). Bas je oskudno u vidu kapljica krvi...

Unaprijed hvala !

Uplasena LaDonna :cry:
cindy11G
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 8:48 pm

Re: Chlamidia trachomatis i planiranje trudnoce

Post od cindy11G »

Da nije neko od vas "sarao" izvan veze?
mukica3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 4:38 pm

Re: Chlamidia trachomatis i planiranje trudnoce

Post od mukica3 »

LaDonna

Suprug mora da se testira jer je verovatno i on zarazen Clamidiom. Jedino ako nespada u onaj 0.000000001% ljudi koji se ne zaraze.

Ne znaci da je neko varao nekoga tokom vase veze ili braka vec je vise verovatno da je neko od vas dvoje vuce vec duze vreme jer ona nedaje nikakve simptome.
Daje simptome ali moze da se desi i da prodje bez simptoma. Muskarci uglavnom imaju blaze simptome na koje retko obrate paznju tipa cesce idu u wc i mokre isprekidano.A zene imaju jos manje pokazatelja da nesto nije uredu.

Sve u svemu malo teze se leci kod muskaraca jer zna da pobegne malo dublje. Posle antibiotika koliko ja znam treba da dobijete tri testa zaredom negativna na Clamidiu da bi znali da ste 100% izleceni. Mislim da se testovi rade na mesec dana ili na tri meseca to vec proveri.

Nemoj da se brines znam milion parova koji su dobili decu posle Clamidie.

pozzz
Odgovori