Toxavit u trudnoci

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Toxavit u trudnoci

Post od GS74 »

Prvi put sam na forumu stomatologija, pa ne znam da li ovde uopste postoji aktivan stomatolog koji odgovara na pitanja, ili prosto ljudi samo razmenjuju iskustva. Molim stomatologa (ako ga ima na forumu) da mi kaze da li se trudnicama stavlja toxavit u zub ili ne. Cula sam da nije kontraindikovano u trudnoci, medjutim, ne znam da li ima nesto sto se preporucuje kao zamena ili tako nesto.
Naime, mene je u 4-om mesecu trudnoce zabolela petica gore levo. Otisla sam kod stomatologa i ona mi je prvo stavila lek (ne znam tacno sta).Nakon nekoliko dana mi je taj lek izvadjen i stavljen toxavit (u nameri da mi sledeci put kad dodjem izvadi nerv), koji je stajao 10-ak dana. Kad sam sledeci put dosla, zub me je i dalje boleo, te je izvadila toxavit i opet stavila lek. Taj lek ce stajati jako dugo (oko mesec dana) jer se dom zdravlja renovira pa stomatologija ne radi. To je opis cele situacije.

Hvala unapred.
Odgovori